Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

„Vaše strana vraždila lidi a zavřela hranice.“ Křičící komunista Filip to schytal od ODS

Autor: simao - 
22. dubna 2020
23:08

„Soudruhu Filipe, vy jste v čele strany, která vraždila lidi, která zavírala lidi, která zavřela hranice, která způsobila mohutné emigrace mnoha skvělých Čechů.“ Těmito slovy zaútočil na Vojtěcha Filipa (KSČM) šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura během středečního jednání Sněmovny. Podobně vyhrocené momenty přitom přinesla i nedávná hádka Dominika Feriho (TOP 09) taktéž s Filipem přímo ve Sněmovně.

„Všichni z oficiálně vládích stran mlčí, zarytě, nediskutují o tom, jenom kývají, že oni by opravdu rádi, aby nedocházelo k podpoře do daňových rájů a ten, který to přišel jediný hájit, jediní dva byli komunisté. Přišli se prát za to, aby to bylo možné. To je tak absurdní situace, ke které tady teď dochází. Ono je to tedy absurdní po celou dobu vládnutí, kdy tady komunistická strana, tedy ta strana, která bojuje za práva chudých a levicová, podporuje miliardáře. To už jsme si asi zvykli, ale tady to dostáváme do dalšího levelu. Že vám není hanba,“ uvedla během projednání jednoho z bodů středeční Sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) po desáté hodině večerní, když se stále jednalo.

„Mně hanba není, já budu podporovat ty, kteří tady budou bojovat proti těm, kteří tady rozkradli stát za 30 let. Nebudu podporovat ty, kteří připravili tento stát k dluhu 1,7 bilionu korun, když měl ik dispozici celý výrobní potenciál za 2,7 bilionu korun v původních cenách roku 84. Že se nestydíte vy, kteří jste ten stát rozkradli,“ zuřil šéf KSČM Vojtěch Filip a křičel za pultíkem.

Jeho akce vyvolala další reakci. „To je dobré, když komunistům tečou nervy, nemají argumenty a vzpomínají se slzou v oku, jak to hospodářství v Československé socialistické republice fungovalo. Mně už bylo pětadvacet, já si to pamatuju, bohužel už nejsem nejmladší. No to bylo skvěté. To bylo těch tanků, ingotů a nevím co všeho, jenom jsme na všechno stáli fronty. My jsme nic nerozkradli, soudruhu Filipe, žádný pane předsedo. To bylo soudružské vystoupení předsedy komunistické strany par excellence,“ vystoupil taktéž zostra Zbyněk Stanjura (ODS).

„Že vám není hanba, nejsem překvapený. Ale já mířím na někoho jiného. To jsou vaši kamarádi, soudruh Filip a spol. Styďte se vy,“ vzkázal vládě ANO a ČSSD, kterou komunisté v řadě hlasování podporují.

Feri: Komunisté chtějí pomáhat jenom hubou

Nebylo to zdaleka poprvé, co při jednání Sněmovny o koronavirových opatřeních, to komunisté schytali. K podobné přestřelce došlo při mimořádné schůzi Sněmovny, kdy se do křížku s Filipem dostal pro změnu poslanec TOP 09 Dominik Feri.

„Čeští komunisté chtějí lidem pomáhat jenom hubou, jenom hubou. Protože když mají pomáhat fakticky a podpořit naše kvalitní návrhy, které jim skutečně pomůžou, tak scvaknete podpatky,  zeptáte se, co si o tom myslí vláda, co si o tom myslí Andrej a pak tak hlasujete a ještě to za něco vyobchodujete,“ uvedl Feri pro změnu po půlnoci 9. dubna, když doba jednání Sněmovny pokročila ještě více, než dnes.

Sněmovna o koronaviru: Dominik Feri (TOP 09) se dostal do ostrého střetu s komunisty (9.4.2020) Sněmovna o koronaviru: Dominik Feri (TOP 09) se dostal do ostrého střetu s komunisty (9.4.2020) | Reprofoto ČT

Filip mu to vrátil: „Až udělá alespoň tolik, kolik já jsem udělal ještě, když jsem byl ve škole, tak ať se přihlásí.“

Do sporu se následně vložil i Miroslav Kalousek (TOP 09). „To bylo opravdu zbytečné. Ne, že jste panu poslanci Ferimu říkal, co jste dělal vy, protože on, kdyby dělal, co jste dělal vy, tak by nemohl být v TOP 09, ale pasivní volební právo máme všichni od 21 let. A od těch 21 až do 100 jsme si tady všichni rovnocenní, byť to možná některé z nás dříve narozené svádí občas připomenout: Kolik je vám chlapče roků, že takhle mluvíte. Ale je to nefér. Nedělejte to,“ zareagoval.

KSČM chce jen jednu pojišťovnu

Komunisté mezitím připravili svůj vlastní plán na pomoc v boji s koronavirem a ekonomickou krizí.

Představili jej v úterý při tiskovce ve Sněmovně. Mezi jejich 10 stručnými návrhy jsou „Zabránění vyvádění peněz do zahraničí“, „Soběstačnost v oblati potravin, zdravotnictví, energeitky, telekomunikací a technologií“, „Stop dotačnímu byznysu“, ale třeba i „Jedna zdravotní pojišťovna“, „Zastavení nepotřebných vojenských nákupů a zahraničních misí“ či návrh na progresivní zdanění  a snížení daní pro nízkopříjmové rodiny s dětmi.

Sněmovna o koronaviru: Komunisté Kováčik a Filip na tiskovce a návrh KSČM k ekonomickým dopadům pandemie (21.4.2020) Sněmovna o koronaviru: Komunisté Kováčik a Filip na tiskovce a návrh KSČM k ekonomickým dopadům pandemie (21.4.2020) | ČTK/Kateřina Šulová

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Kazin ( 26. dubna 2020 05:50 )

No pan Fiala kdyz uz nevi kudy kam kope jako dite.Ale je pravda ze kdyz se ted podivam kdo Nam tricet let vladne a co z Republiky udelaly davam si otazku ?Nebyli Ti kumuniste prece jen lepsi a nestrileli skodnou?Ted by to taky neuskodilo kdy vydim ten Cesky narod.A ted do Mme stejne to nectu.😂

motola ( 23. dubna 2020 17:36 )

soudruzi s ODS TOP KDU STAN nenechte si nadavat od kmotru tunelářu zloděju vlastně to je jedno stejná pakáž,hnuj!!

Evka4 ( 23. dubna 2020 15:57 )

hejhej:Feri spadl na makovici rovnou z kokosu

Evka4 ( 23. dubna 2020 15:56 )

bostonskyvitr: Máte z těch tupých rudých oslů vítr, co? Ani se nedivím, mějte bobky

Evka4 ( 23. dubna 2020 15:53 )

e.lesanova

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa