Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šéf komunistů Filip skončil v nemocnici, vezla ho záchranka: Infarkt v časném stadiu

Aktualizováno -
19. února 2020
14:50
Autor: Jakub Veinlich, dp - 
19. února 2020
11:05

Předseda KSČM Vojtěch Filip skončil v nemocnici. Podle informací Blesk Zpráv se mu udělalo nevolno v jeho kanceláři přímo v sídle strany. Lékaři zjistili místopředsedovi Sněmovny infarkt v časném stadiu. Po ošetření je jeho stav stabilní s nadějí na časné propuštění do domácí péče, uvedla nemocnice. Do rukou Filipa měl ve středu složit slavnostní slib nově zvolený veřejný ochránce práv Stanislav Křeček. Úkol po něm převzal místopředseda Sněmovny Tomio Okamura (SPD).

„Mohu potvrdit, že pana předsedu Vojtěcha Filipa odvezla rychlá záchranná služba do nemocnice. V současné době mu lékaři provádějí různá vyšetření,“ řekla Blesk Zprávám mluvčí KSČM Helena Grofová. Filip skončil v péči lékařů nemocnice na Karlově náměstí. 

Podle informací Blesk Zpráv se předsedovi KSČM udělalo nevolno před desátou hodinou dopoledne v jeho kanceláři v hlavním sídle strany. Novinky.cz uvedly, že šlo o podezření na infarkt.

„Měl jsem jen trochu ucpanou cévu už jsem po zákroku a jsem v pohodě,“ vzkázal Blesku Filip. Jenže nemocnice pak uvedla, že šlo opravdu o infarkt v časném stadiu.

„Vše dopadlo dobře a jsem v pohodě. V pátek jsem v práci, pustí mě zítra,“ napsal ČTK Filip v textové zprávě.

Přednosta II. interní kliniky VFN Aleš Linhart uvedl, že Filip byl přijat s bolestí na hrudi. „Byl zjištěn infarkt myokardu v časném stadiu a ošetřen intervenční metodou. Díky tomu je jeho stav stabilní s nadějí na časné propuštění do domácí péče, pokud nenastane nečekaná komplikace,“ řekl.

V poledne měl do rukou místopředsedy Poslanecké sněmovny Filipa složit svůj slib nově zvolený ombudsman Stanislav Křeček. Nakonec místopředsedu Sněmovny zastoupil jeho kolega Tomio Okamura.

Filipovi je 65 let, je ženatý a má dvě děti. V čele KSČM je od října 2005, svůj post naposledy obhájil na jaře. Letos v dubnu čeká komunisty volební sjezd. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gabreta ( 19. února 2020 21:50 )

Nechápu, kde se v místních "demokratech" bere tolik zloby!! Nejspíš jim jde příkladem člen ODS, který přál smrt Zemanovi!!

alusinek ( 19. února 2020 20:04 )

Hlavně ať pospíchá do práce,pár hodin po zákroku již informuje,že se vrátí v pátek.Oni to tam asi bez něj nezvládnou Lékaři mu to nedoporučují,tak uvidíme.Měl by si uvědomit,že není nejmladší

mikes15 ( 19. února 2020 18:57 )

Komunisty jsem nikdy nevolil, ale nepochopím co je na tom tak směšného?

kakamilek ( 19. února 2020 18:47 )

kakamilek ( 19. února 2020 18:45 )

Soudruhu jste HOVEDO na Ntou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa