Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babišová po kauze s floristou přestala mlčet. Na Hradě byla s kamarádkou z vánoční party

Autor: Jan Kálal - 
11. ledna 2020
16:25

Už je zase ve svém živlu. Manželka premiéra Andreje Babiše (ANO) Monika začala znovu sytit svůj účet na sociální síti instagram snímky ze života. S dříve činorodou aktivitou přitom přestala ve chvíli, kdy i jejímu muži „zatopily“ příspěvky z rozverné vánoční party v Průhonicích. Ne přímo kvůli aktivitě samotné Babišové, hněvu veřejnosti tehdy čelil její přítel a florista Ivan Šablatúra, který v nich zmiňoval „chudinu, která se baví u fotek“. Paní Monika svůj účet poté uzavřela jen pro lidi, kteří ji sledují. A novou várku fotek jim naservírovala u příležitosti pátečního plesu na Hradě, rovnou dohnala i novoroční resty.

Jsou to kamarádky, které spolu už leccos zažily. Monika Babišová a slovenská modelka Zuzana Augustin Poláčková. Chodí společně do divadel, zajedou si na dovolenou třeba do Cannes ve Francii, ale hlavně ví, jak rozjet pořádnou party. A že jich už společně zažily. Ve velkém stylu si Poláčková s Babišovou užily i prosincový vánoční večírek v Průhonicích. Dámám v červené dělal společnost i muž v černém – florista Ivan Šablatúra v převleku za kněze.

Šablatúra se dlouho těšil přízně obou dam a v minulosti nechyběl na řadě snímků s nimi dvěma. Ale třeba i ve společnosti premiéra Andreje Babiše, když všichni společně loni slavili 45. narozeniny Moniky Babišové. Usměvavý a zarostlý florista zažíval dobré časy a pro premiéra Babiše uvázal nejednu kytici – třeba tu pro tehdy nastupující šéfku Evropské komise Ursulu von der Leyenovou.

„Ivana znám dlouho, jsme dlouholetí rodinní přátelé a kamarádi,“ vzpomínala na Šablatúru pro Blesk Babišová. Jenže prosincová party měla nepříjemnou dohru. To, když florista v reakci na jeden z příspěvků na sociálních sítích napsal větu, za kterou se nakonec omlouval: „My se bavíme na večírku a chudina u PC u fotek! Myslím, že všechno v pořádku.“

Babiš: Arogantní hlupák, zneužil moji paní k reklamě

Hněvivé reakce přišly v rychlém sledu, Babiš to nejdřív vzal z jedné vody načisto a své si vyslechla i paní Monika. Ve vyjádření pro Blesk Zprávy byl ale premiér adresnější: „Není to v pořádku. Pan Šablatúra je arogantní hlupák a píše nesmysly, které zásadně odsuzuji. Zneužil moji paní ke své reklamě.“ Později přidal i řadu dalších odsudků muže, se kterým do té doby spolupracoval.

„Poslal jsem ho někam. On to podělal, protože někdo mu tam nadával. Takhle se vyjádřil a všichni hateři z twitteru už to jeli,“ zuřil Babiš s tím, že udělal „brajgl“. „Vynadal jsem všem,“ přiznal premiér. Pro Šablatúru měla celá věc i profesní důvod. Když šel premiér na novoroční oběd k prezidentovi, vzal s sebou pro první dámu Ivanu a její dceru Kateřinu Zemanovou kytice od svého protokolu.

Monika se pochlubila i novoročními snímky

A zatímco Babišovi, Zemanovi, ale i zmíněná modelka Zuzana Augustin Poláčková se v pátek sešli v družné atmosféře na hradním plese, florista Ivan Šablatúra už z fotek s manželkou premiéra nekouká. Navzdory tomu, že k němu byla manželka premiéra v první reakci ještě shovívavá se slovy: „Tohle ale byla úplně zbytečná reakce, kterou v ten moment asi moc nedomyslel. Proto jsem ráda, že se za ni omluvil.“

Když už se Monika Babišová vrátila k publikování na instagramu, po hradním plese přidala i sérii novoročních snímků se svými dětmi – Vivien a Frederikem. Jsou už staršího data, když byli Babišovi na přelomu roku v Rakousku.

Jiřina Ratimcová ( 12. ledna 2020 14:57 )

Vsichni stejna pakaz! 💩🤮👎🏻

voqht ( 12. ledna 2020 00:37 )

Babis zarlivec, sablatur to napsal a Babis se tak v soukromi vytlemuje taky
Najisto probrali doma i hradni tanecky

Pohybovenadany ( 11. ledna 2020 22:52 )

Ti dva , pěkný symbol národa ! 🤮

villon ( 11. ledna 2020 22:06 )

Šablatůry péro ať hodí na insťák. Jak to rozjel na Emanově plese, prej málem přifikl Katku Zemanovou

-Dejsem_ ( 11. ledna 2020 19:26 )

Nebylo a už nikdy nebude horšího prezidenta a premiera než ovara Zemana ❤a estébáka Babiše❤ ,vy zakomplexovany odpade zde v žumpě Anofertu 👎👎🤮🤮🤮

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa