Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Luxusní vila Dlouhého je na prodej. Šéf Hospodářské komory ČR se nejspíš rozvádí

Autor: Jakub Tomek, Jakub Kopřiva - 
13. ledna 2020
12:25

Vlastní krytý bazén, sauna a deset přepychových místností. To vše nabízí vila prezidenta Hospodářské komory ČR a bývalého ministra průmyslu Vladimíra Dlouhého (66). Tohle „hnízdečko“ je teď k mání. Koupit si ho může každý, kdo má alespoň 65 milionů korun!  

Třípatrový dům stojí v pražské Zbraslavi a astronomickou cenovku má i přes to, že se nachází v záplavové oblasti. Že si Dlouhý za své sídlo řekl 65 milionů, prozradil Blesku jeden ze zájemců o koupi. Realitka totiž cenu nezveřejnila. Na co se může nový majitel těšit? Především na luxusní obytný prostor, který je podle informací realitní kanceláře 520 m².

Jen pro srovnání, to je asi jako sedm průměrných bytů v hlavním městě. Samozřejmostí je několik ložnic, pracovna, jídelna, krb, velká kuchyně ale i sauna, několik koupelen a bazén s dvěma plaveckými dráhami. K velké vile samozřejmě patří i velká zahrada o rozloze přes 1200 m² .

Že by rozvod?

Pohádkové sídlo – oficiálně se jmenuje vila Pampeliška – říká Dlouhému „pane“ skoro 17 let. Důvodem, proč se jej rozhodl prodat, by mohl být rozvod s jeho druhou ženou Eliškou Břízovou (61). Podle katastru nemovitostí vlastní prezidentova manželka polovinu domu. V katastru je navíc uvedeno,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa