Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šťastné a veselé: Schillerová si dala punč, Novotný zelenou a Babiš sní

Autor: blv - 
23. prosince 2019
06:25

Premiér Andrej Babiš by chtěl kouzelnou hůlku, ministryni financí Aleně Schillerové stačil punč. Politici nám vzkazují, že nesněží, a přejí šťastné a veselé Vánoce. Blesk Zprávy připravily přehled jejich vánočních vzkazů. Dozvíte se, co pustil do rozhlasu starosta Řeporyjí Pavel Novotný, i jaký vánoční stromek teď salutuje na ministerstvu obrany. 

ODS se shodlo s ANO na tom, že nesněží. „Na sníh to nevypadá ani tady na Vysočině, asi to nebudou ty zasněžené bílé Vánoce, které známe třeba z obrázků Josefa Lady...“ řekl ve videu předseda ODS Petr Fiala.

A z Prahy to potvrdil předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO). Jak píše na sociálních sítích, přesvědčil se o tom přímo na sněmovním balkoně, kam si odskočil jen v saku: „Za pár dní jsou tu Vánoce, a počasí je jak na jaře.“ 

Fakt, že nesněží, určitě dělá největší radost ministru dopravy Vladimíru Kremlíkovi (za ANO). Ten tak nejen řidičům přeje „spokojené, láskou a porozuměním naplněné vánoční svátky“.

„Čau lidi“ a požehnaná neděle z Hradu 

Rok a čtvrt je mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček křtěný katolík, takže nám všem popřál  „požehnanou čtvrtou adventní neděli“. Na delší sváteční projev z Hradu si musíme počkat až s prezidentem Milošem Zemanem. Jeho tradiční vystoupení je plánované na 26.12, tedy na Štěpána. 

Premiér Andrej Babiš (ANO) ani na zlatou neděli na facebooku neslevil ze svého oslovení „Čau lidi“. Svěřil se, že v sobotu se s rodinou díval na Harryho Pottera. Prý kdyby měl jeho kouzelnou hůlku, už si tu žijeme jako ve Švýcarsku. A slíbil, že se do Štědrého dne ještě ozve. 

Arabesky a duchovno

„Stromeček mám, nedostatkové Arabesky taky,“ vzkázal na sociálních sítích svým příznivcům kapitán Pirátů Ivan Bartoš. Jelikož má tím pádem na Vánoce zřejmě splněno, vyrazil na nový film Star Wars.

Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO) své přání pojala naopak ryze duchovně: „Přeji vám vše, co se nedá zabalit. To jest lásku, zdraví štěstí, pohodu a klid.“ A přidala k tomu srdíčko. 

Vánoce, pozor! Pohov!

S vojáckým řízem přistoupil k Vánocům ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO). V provolání k vojákům zmínil hektický rok, strategické koncepce i zahraniční misi v Mali. „Někdy to trochu bolelo, ale výsledek určitě stojí za to. Ať Vám elán a vůle vydrží i do příštího roku! Děkujeme,“ uvedl ministr.

Vánoce popřál i ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) a náčelník generálního štábu Aleš Opata. Vánoce popřál i ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO) a náčelník generálního štábu Aleš Opata. | Twitter ministerstvo obrany

Dámy si daly punč, Novotný zelenou

Hned dvě dámy z naší politické scény na poslední adventní neděli vyrazily na punč. Zatímco poslankyně Kateřina Valachová (ČSSD) ho v Brně rozlévala pro Nadační fond Emil, ministryně financí Alena Schillerová (ANO) na něj podle fotky vyrazila jako konzument. Na sociálních sítí přiznala, že má ještě několik pracovních restů a už se těší domů na Moravu. 

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný (ODS) si na twitteru postěžoval, že v radniční diskotéce nenašel žádné koledy. Ale poradil si po řeporyjsku a tak se do slavnostního odpoledne zlaté adventní neděle nesla slova z písně Tří sester: „Dám si sedm piv a jednu zelenou, chvíli po desátý myslim na jinou...“

xiioma ( 23. prosince 2019 14:18 )

jjusa, zrovna ty nejsi ta, aby jsi někoho kritizovala, nejsi o nic lepší!!!

biomecour ( 23. prosince 2019 13:27 )

𝓌𝓌𝓌.𝐵𝒶𝒹𝑜𝑜.𝓇𝑒𝒹 - Toto je místo, kde se dívky snaží upoutat pozornost mužů

Evka4 ( 23. prosince 2019 13:08 )

Šťastné a veselé Vánoce přeji Andrejovi, paní Alence a Radku Vondráčkovi. To jsou politici, které národ potřebuje. Hodně zdraví a síly do nového roku. Za sebe a další rozumné lidi jim moc děkuji za jejich vyčerpávající práci

dobryclovek ( 23. prosince 2019 12:22 )

peter peter!! kdo za to muže politik!! si hlupý ako rura!!

dobryclovek ( 23. prosince 2019 10:00 )

Jsou vánoce a luza novinářu nám je kazí!! vy bando pitomcu jak říká náš nejlepší prezident,musíte stále psát o pytlu hoven,špíněně Novotným!! Nemáte jiné osobnosti jako nejlep­ší,nej­chyt­řejší,­makáč Babiš nejlepší prezident Zeman pak luza blesku kvičí hnuj,***,smrdí jim s huby dáma s kosou­,Ano­nym,po­resha atd táhněte do ryti!i o vánocích

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa