Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

„Jsem urputné h*vado,“ uvedl Babiš k auditu. Kalousek souhlasí: „Zaplatíme za to všichni“

Autor: simao, ČTK - 
9. prosince 2019
13:46

Andrej Babiš (ANO) se dál hájí v otázce auditu Evropské komise a obnoveného stíhání v případě Čapího hnízda, které se sice netýká jeho rodiny, ale premiéra samotného ano. Členové jeho vlády při pondělním příchodu do Strakovy akademii na audit z Bruselu opět reagovali, stejně tak opoziční politik Miroslav Kalousek (TOP 09), který se však sám ocitl pod palbou Pirátů.

„Normální člověk by už asi odešel, ale já, jak je obecně známo, jsem urputné h*vado. Ta štvanice trvá už čtyři roky a když moji soupeři nejsou schopní mě porazit ve svobodných, demokratických volbách, tak doufají, že to za ně vybojuje Brusel. To, jak se na mě snaží něco vyškrábnout, je zoufalé,“ uvedl v nedělním hlášení Andrej Babiš (ANO).

Kalousek a „potíže urputného h*ovada“

Evropská komise minulý týden poslala do Prahy audit, z něhož vyplývá, že český premiér je ve střetu zájmů, neboť má nadále vliv na Agrofert, přestože ho vložil do svěřenských fondů.

Babiš to odmítá a tvrdí, že převedením své firmy do svěřenského fondu splnil všechny zákonné podmínky. Podle Evropské komise musí ve lhůtě dvou měsíců po doručení českého překladu tuzemské úřady sdělit, jak provedou doporučení obsažená ve zprávě.

Šéf poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek si v Babišovým slovům o h*vadu přisadil: „Ta definice má něco do sebe. Problém je, že potíže ′urputného h*vada′ se tak stávají potížemi České republiky a tvrdě to zaplatíme všichni. A zdaleka se nejedná jenom o finanční náklady.“

Video  Andrej Babiš v Epicentru speciál: Neodstoupí kvůli auditu ani Čapímu hnízdu. Syna viděl loni, homeopatika na křivdu nebere  - Jakub Veinlich, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) v pondělí při příchodu na Úřad vlády, kde zasedl Babišův kabinet, podotkl k auditu: „Otázkou je, co může ministerstvo pro místní rozvoj říci v situaci, kdy stále není oficiální český text, ale určitě nějaká informace zazní.“

Ministryně pro místní rozvoj Kára Dostálová (za ANO), o které Kalousek před časem prohlásil, že lže a Babiše kryje, k auditu před jednáním ve Strakově akademii řekla: „V programu to není. Pokud to otevře jakýkoliv kolega v bodu různé, tak budu argumentovat stejně, jako argumentuji Vám. Nechám je nahlédnout do průvodního dopisu, ale jsou venku stanoviska komisaře Hahna, doufám tak, že od něj již uznají, že on znova vyzývá naši zemi, že je dokument důvěrný.“

„Audituje Evropská komise, pokud chtěl být Agrofert vyslyšen, tak je to na Evropskou komisi,“ odpověděla pak Dostálová na otázku, na koho se má obracet Agrofert.

Do Kalouska se pustil Michálek

Rušno je ale i v řadách opozice. Právě Kalousek ale nyní čelí kritice také. Pustil se do něj zostra šéf klubu pirátských poslanců Jakub Michálek - Kalousek podle něj totiž brání postupu opozice proti Babišovi.

„Je nemožné, abychom prosadili jakoukoliv alternativu, protože pan Babiš to bude vždy svádět na pana Kalouska,“ tvrdil minulý týden Michálek, který ale vyprovokoval TOP 09 slovy o tom, že by měla být strana zrušena.

„Političtí partneři by se měli respektovat, ne na sebe útočit. Andrej Babiš se směje,“ upozornil po Michálkově útoku na Topku její bývalý předseda Jiří Pospíšil, který za TOP 09 sedí v europarlamentu. Michálek proto čelil kritice, že útokem na jinou opoziční sranu odvedl pozornost od problémů premiéra Babiše s auditem Evropské komise, ale i obnoveným trestním stíhání v kauze Čapí hnízdo.

Video  Kalousek dostal na Národce pusu. Klause mladšího drsně vypískali, v náručí chránil dceru před davem  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Jiřina Ratimcová ( 12. prosince 2019 12:14 )

Jedina pravda, ktera z estebacke drzky zatim vypadla! 💩 tahni uz ke vsem certum!!! 🙏🏻🙈

zdenekksevratiI ( 10. prosince 2019 18:10 )

Chudá a špinavá marmat zase kvičí

pindal ( 10. prosince 2019 16:55 )

Cenzura stále existuje.

pindal ( 10. prosince 2019 16:17 )

Dík,jseš uznalej,akorát malá oprava,mluvím pravdu.

marmat ( 10. prosince 2019 15:11 )

Urputné rozdávání tisíců placek MCH .....
Jistě i fasování placek někoho z rodiny "zavazuje" NĚKAM i dojít...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa