Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

S Babišem stíhaná žena z kauzy Čapí hnízdo: O sebevraždu se pokusila hned dvakrát

Autor: ČTK, sova - 
4. prosince 2019
23:03

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman zrušil zastavení stíhání, které se týká premiéra Andreje Babiše (ANO) a bývalé členky statutárních orgánů společnosti Farma Čapí hnízdo Jany Mayerové.

Jana Mayerová (49), ještě pod svým dívčím jménem Jana Nagyová, s tehdejším majitelem Agrofertu Andrejem Babišem spolupracovala jako dotační expertka. Server Aktuálně.cz loni napsal, že Babišovi radila s dotacemi a „byla u toho, když Andrej Babiš rozjížděl výrobu biopaliv“.

V letech 2008 až 2010 byl místopředsedkyní představenstva společnosti Farma Čapí hnízdo (dříve ZZN Pelhřimov), poté byla do listopadu 2011 místopředsedkyní dozorčí rady firmy. Podepsala žádost o padesátimilionovou dotaci z evropských fondů na Farmu Čapí hnízdo.

Jana Mayerová, bývalá náměstkyně jihlavského primátora z hnutí ANO Jana Mayerová, bývalá náměstkyně jihlavského primátora z hnutí ANO | Profimedia.cz

„Chtěla jsem odejít dvakrát, ani děti mě nezastavily“

V době obvinění v kauze kolem dotace pro Čapí hnízdo byla náměstkyní jihlavského primátora, ale po obvinění ze zdravotních důvodů rezignovala. Do jihlavského zastupitelstva byla zvolena v roce 2014 na kandidátce hnutí ANO (zvolen byl i její manžel podnikatel Daniel Mayer). V té době působila jako poradkyně ministra financí Andreje Babiše.

Aktuálně.cz loni v listopadu napsalo, že kvůli obvinění měla psychické problémy a pokusila se o sebevraždu. „Pokusila jsem se odejít hned dvakrát, a ani děti mě nezastavily. Už jsem prostě nemohla dál ... Měla jsem štěstí, že mě našli dřív než zubatá. A tak jsem na chvíli skončila v nemocnici,“ napsala pro regionální Obcasnik.eu.

Z kontextu zářijového usnesení o zastavení trestního stíhání premiéra Andreje Babiše (ANO) a dalších obviněných v kauze kolem dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo vyplývá, že činnost Babiše a Mayerové jednoznačně směřovala k získání dotace.

Video Tisková konference Andreje Babiše - Lukáš Červený
Video se připravuje ...

qmurq ( 5. prosince 2019 02:29 )

Hlavně že je dnes Babiš tak šťastnej a vysmátej, ona není první kdo pod ním má problém. Slonkové jůtubko svědka, co zatím žije (druhý ne!)máte pěkně živě k mání co a jak s nima dělal, jak je obral, zastrašoval. I Vdova tam vypráví.

e.lesanova ( 5. prosince 2019 00:09 )

Naštěstí to paní "ustála"...Ti, kteří tuto záměrnou kauzu k odstranění AB stvořili, jsou lidé bez svědomí, pokřivené osobnosti....jen jejich úplatná ega....na každého čeká jeho osud a za "špínu", kterou v životě napáchali, také "zaplatí...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa