Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

K Zaorálkovi se vrátila žena, která mu byla blízko. Lagronová je mluvčí resortu kultury

Autor: ČTK - 
4. listopadu 2019
13:55

Novou mluvčí a vedoucí tiskového oddělení ministerstva kultury se stala Michaela Lagronová (43), která byla v minulosti mluvčí třeba ministerstev zahraničí a školství nebo Letiště Praha. Jako mluvčí Lagronová nahradila Marthu Häckl, která byla z této pozice odvolána ke konci srpna. Tiskové oddělení ministerstva Lagronová povede po Janu Chmelíčkovi, který se jako ředitel kanceláře ministra ujal práce dočasně. ČTK to v pondělí řekla Petra Hrušová z tiskového oddělení ministerstva kultury.

Lagronová se po necelých dvou letech vrací jako mluvčí na ministerstvo řízené Lubomírem Zaorálkem (ČSSD). Mluvčí ministerstva zahraničí vedeného Zaorálkem se stala v listopadu 2014 a zůstala jí i po předloňském prosinci, kdy Zaorálek jako šéf diplomacie skončil. Do funkce ministra kultury Zaorálek nastoupil letos na konci srpna.

Mluvčí a ředitelkou tiskového odboru ministerstva zahraničí byla Lagronová do přelomu loňského a letošního roku. Na ministerstvo kultury přichází ze státní Exportní garanční a pojišťovací společnosti (EGAP), kde měla na starosti vnější vztahy a marketing.

V minulosti Lagronová pracovala téměř pět let ve skupině Český Aeroholding, která zastřešovala společnosti Letiště Praha a České aerolinie. Působila také jako mluvčí petrochemické skupiny Unipetrol, ve zpravodajsko-publicistické televizi Z1 jako dramaturg diskusních pořadů nebo v redakci zpravodajství a publicistiky České televize.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa