Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zákulisí party na Hradě: Přípitek Zemana a Klause, vysmátá Kate i Vémola s těhotnou Lelou

Aktualizováno -
29. října 2019
13:58
Autor: vei, simao - 
29. října 2019
13:04

Prezident Miloš Zeman vytáhl 28. října stejný oblek jako loni, po ceremoniálu ve Vladislavském a recepci pro změnu ve Španělském sále nyní odpočívá v Lánech. Když na Pražském hradě vypnuly televizní kamery, následoval jeho tradiční přípitek s Václavem Klausem a hosty recepce, mezi kterými korzovala i jeho dcera Kateřina. Na Hrad vyrazil stejně jako loni Terminátor - zápasník MMA Karlos Vémola. Tentokrát však s již těhotnou přítelkyní Lelou. Kdo další si nenechal party ujít?

Recepce po slavnostním udílení vyznamenání naskytla tradičně slavnostní podívanou a banket v zářícím Španělském sále s rautem plným dobrých zákusků.

Nechyběla ani první dcera Kateřina Zemanová, která přerušila studium ve Velké Británii a svého otce před 28. říjnem přemluvila ke komplexnímu vyšetření ve střešovické nemocnici, po níž následovala dokonce čtyřdenní hospitalizace prezidenta.

Recepce po udílení státních vyznamenání 2019: Kateřina Zemanová Recepce po udílení státních vyznamenání 2019: Kateřina Zemanová | Foto Blesk - Jakub Kopřiva, Vera Renovica

Babiš i Plaga s manželkami

Své partnerky vyvedli i šéf Sněmovny Radek Vondráček, jehož žena Vladimíra zaujala výraznými bílomodrými šaty, či ministr školství Robert Plaga, kterého doprovodila jeho drahá polovička Jana (39).

„Šaty měla manželka vlastní, před časem si je pořídila v běžném obchodě ve Velké Británii,“ prozradil zákulisní přípravy své manželky ministr školství Robert Plaga. Ta prý těsně před ceremoniálem využila také služeb vizážistky.

Video  O závisti i úspěšném Česku. Podívejte se, co Zeman řekl 28. října na Hradě  - abl
Video se připravuje ...

Vondráčková ve vlastních šatech 

Speciálně se na slavnostní večer připravila manželka šéfa Sněmovny Vladimíra Vondráčková. „Šaty si nejen vybírala, ale i sama navrhla," poodhalil přípravy své ženy Radek Vondráček. Během ceremoniálu seděl se svou paní hned vedle premiérského páru. 

I Vondráčkovi se po předání státních vyznamenání přesunuli na následnou recepci. „Letos jsme si to užili do pohody. Měl jsem tam i svého kolegu a přítele Andreje Danka, předsedu Národní rady Slovenska, tak jsme většinu večera strávili společně,“ dodal šéf Sněmovny a místopředseda hnutí ANO k oslavám na Pražském hradě. 

Andrej Babiš s manželkou Monikou a šéf Sněmovny Radek Vondráček se svou ženou Vladimírou ve Vladislavském sále během státních vyznamenání 2019 Andrej Babiš s manželkou Monikou a šéf Sněmovny Radek Vondráček se svou ženou Vladimírou ve Vladislavském sále během státních vyznamenání 2019 | Instagram Moniky Babišové

Předávání státních vyznamenání si nemohl nechat ujít ani premiér Andrej Babiš s manželkou Monikou, která se několika fotkami z Vladislavského sálu pochlubila na instagramu. Premiérský pár se po slavnostním ceremoniálu přesunul také na recepci, kterou pořádal prezident Zeman se svou manželkou Ivanou. 

Ani letos nechyběl na recepci mezi čestnými hosty MMA bojovník Karlos Vémola. Fotil se opět s hercem Jiřím Krampolem či bývalým tenistou Radkem Štěpánkem. Vémolu provázela jeho těhotná přítelkyně Lela Ceterová.

Recepce po předávání státních vyznamenání 2019: Čestný host a MMA bojovník Karlos Vémola s přítlekyní Lelou Recepce po předávání státních vyznamenání 2019: Čestný host a MMA bojovník Karlos Vémola s přítlekyní Lelou | Instagram K. Vémoly

Až do hradní „zavíračky“ se pak zdržel jiný slavný sportovec - vyznamenaný Jaromír Jágr.

Jaromír Jágr zůstal na Hradě do "zavíračky" Vladislavského sálu. Od Miloše Zemana dostal metál i on. A obhlédl si i trůn. Jaromír Jágr zůstal na Hradě do "zavíračky" Vladislavského sálu. Od Miloše Zemana dostal metál i on. A obhlédl si i trůn. | Instagram J. Jágra, ČTK

Přípitek Zemana a Klause

V unikátní roli se účastnil ceremoniálu i následné recepce exprezident Václav Klaus. Ten od Zemana obdržel Řád Bílého lva. Neusedl však mezi vyznamenané na pódium, ale tradičně do první řady mezi hosty - po bok manželky Livie.

Na recepci ve Španělském sále pak následoval tradiční přípitek, kterého se spolu se Zemanem účastnil opět Klaus.

Video  Prezident Miloš Zeman uvítal návštěvník na Hradě  - Blesk - Jakub Kopřiva
Video se připravuje ...

„Vystoupili s projevem prezident republiky Miloš Zeman i prezident Václav Klaus a připili si s hosty slavnostní recepce,“ řekl k průběhu recepce Blesk Zprávám šéf hradního protokolu Vladimír Kruliš. 

Recepce po udílení státních vyznamenání 2019: Václav Klaus s manželkou Livií Recepce po udílení státních vyznamenání 2019: Václav Klaus s manželkou Livií | Twitter J. Ovčáčka

Loni dvojici prezidentů doplnil u příležitosti oslav 100 let Československa také dnes už bývalý slovenský prezident Andrej Kiska. Letos po jejich boku stála bývalá první dáma Livia Klausová.

Jedním z hrdinů předchozího ceremoniálu ve Vladislavském sále byl pes Doky, belgický ovčák, který se zesnulým psovodem Tomášem Procházkou sloužil na misi v Afghánistánu. Procházka dostal in memoriam medaili za hrdinství. A o několik dojemných snímků s Dokym se podělil hradní mluvčí Jiří Ovčáček a na tento moment upozorňuje i další hradní muž.

Kruliš: Několik velmi emotivních momentů

Šéf hradního protokolu Kruliš má za sebou náročné přípravy celé akce. Blesk Zprávám v úterý prozradil, že si nyní vzal dva dny volno, během kterého se chce věnovat především své manželce Dagmar, kterou si vzal loni v červnu.

„Mohu reprodukovat dojmy hostů, kteří velmi chválili řeč pana prezidenta a několik velmi emotivních momentů, například převzetí vyznamenání za pana Helmuta Zilka jeho chotí Dagmar Koller či vyznamenání Tomáše Procházky. To spolu s jeho otcem přišel převzít i služební pes Doky, který s Tomášem Procházkou sloužil v Afghánistánu,“ shrnul předávání metálů Kruliš pro Blesk Zprávy.

Video  Pes Doky na Hradě a metál pro jeho mrtvého pána. Podívejte se, co dojalo Vladislavský sál  - abl
Video se připravuje ...

„Ve Vladislavském sále bylo téměř 850 hostů a byl zaplněn do posledního místa. Prezident Miloš Zeman také za svůj mandát udělil nejvíce státních vyznamenání - 42,“ doplnil.

borjar ( 31. října 2019 01:47 )

15 hrubého, anebo na ruku ???

MiraF ( 30. října 2019 22:54 )

jeden ksicht tam scházel - Porejch

sekebo ( 30. října 2019 20:25 )

Vémola s tou svou … a Káča, tak ti na Miloušovou párty jednoznačně patří . A z první řady "célebrit" se mi jednoznačně dělalo na blití

villon ( 30. října 2019 20:06 )

Ta Kačka angličanka podle tý fotky bude nejpozději za pět let vypadat jak bréca z okresního plesu. Úroveň hradu jde strmně dolu. Dlouho už se tam někdo neporval.

villon ( 30. října 2019 20:03 )

Příští rok Tom Řepka s Kačkou a mýsto Krampyče zase Bohdalka. Už se těšim, tyto večírky mívají čím fál vyšší úroveň.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa