Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Hledáte lásku? Zamiřte na Babišův twitter, lidé z něj dělají seznamku

Autor: ČTK, sab - 
20. října 2019
17:39

Desítky lidí začaly o víkendu využívat twitterový účet premiéra Andreje Babiše (ANO) jako svéráznou seznamku. Vyzval k tomu v sobotu uživatel s přezdívkou Jie, který se označuje za „glosátora českého bizáru“. Reagoval tak na seznamovací inzerát jedné z uživatelek, který Babiš na svém twitteru v sobotu sám sdílel. Už v červnu Jie dokázal podobným způsobem proměnit diskusi na twitteru prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka v lifestylový blog.

Babiš v sobotu nejprve sdílel inzerát, jehož autorka napsala: „Rozhodla jsem se, že si touto formou najdu kluka. Já blondýna, 24, velká prsa, trochu blbá. Nejim lečo, jinak všechno. Pokud ty sám, ozvi se! Za rt lásku“. Babiš tento příspěvek retweetnul s tím, že posílá svých 378 tisíc sledujících. „Sice je tam dost hejtrů, ale snad se někdo dobrý najde,“ napsal premiér.

Na to zareagoval Jie. „Přemýšlím nad tím, že bychom mohli účet premiéra ČR zaplnit seznamovacími inzeráty,“ napsal v sobotu Jie. Uživatelům doporučil, aby ve svých příspěvcích používali hashtag #HledámLásku. Mnoho z nich jeho výzvu vyslyšelo.

Lidé označují premiéra a hledají lásku. Babiš jejich příspěvky sdílí dál Lidé označují premiéra a hledají lásku. Babiš jejich příspěvky sdílí dál | Twitter

Většina lidí si právě původní inzerát, který u premiéra našel odezvu, vzala jako vzor. Své příspěvky píšou podobným způsobem. Někteří ve svých tweetech premiéra ale neoznačují a používají pouze hashtag #HledámLásku.

Prezidentův mluvčí má komentáře plné receptů

Jie, jehož sleduje více než 17 000 lidí, ve druhé polovině června podobným způsobem naboural diskusi pod Ovčáčkovými příspěvky. Vyzval k tomu, aby se u tweetů prezidentova mluvčího diskutovalo například o receptech, tipech na výlety nebo zkušenostech s telefony. Tato výzva se postupně přenesla i na Ovčáčkův facebook a na obou platformách trvá i v současné době.

Například pod nedělním tweetem, ve kterém Ovčáček informuje o tom, že prezident Miloš Zeman po pobytu v nemocnici zamíří do Lán, lze najít fotky z dovolené, z leteckého muzea v Normandii, informaci o narozeninách Hany Hegerové nebo doporučení na dobrá vína z Alsaska.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

murQ ( 20. října 2019 21:59 )

murQ ( 20. října 2019 21:52 )

ČR neztrácí humor, to byla vždycky známka že je hůř. Humor - obrana.

verka1 ( 20. října 2019 21:16 )

Andrej se má a ještě na takovém byznysu zbohatne. No co restaurace netáhla

zlymikes ( 20. října 2019 21:08 )

a pak chce někdo slušnost,když pleskačí propagují svinstvo

sensadrak ( 20. října 2019 21:07 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa