Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Zm*d, měl by viset.“ Pavel Novotný za útok na Ondráčka z KSČM čelí obvinění: „Neodvolám!“

Autor: simao - 
6. října 2019
12:18

„Jsem možná hulvát, ale vy jste ubožák, sv*ně a zm*d, co na Václaváku mlátil lidi.“ Pavel Novotný (ODS), starosta Řeporyjí, se pořádně zostra pustil do poslance KSČM Zdeňka Ondráčka. Navzdory tomu, že čelí obvinění z přečinu podněcování k vraždě. Kvůli návštěvě komunisty Ondráčka u proruských separatistů na Donbasu Novotný napsal, že by měl Ondráček „viset“. Nyní má kvůli tomu oplétačky se zákonem, své přesvědčení však nemírní. A vzkazuje, že jako Jan Hus svá slova neodvolá.

Starosta Řeporyjí a syn známého baviče Pavel Novotný (ODS) si pořádně zavařil. Na krku mu přistálo obvinění kvůli jeho komunikaci na twitteru. A to ne jen tak ledajaké. Jde o obvinění za podněcování k trestnému činu se vztahem k zvlášť závažnému zločinu vraždy, upozorňují Novinky.cz. 

Novotný se totiž pořádně zostra jal komentovat květnovou návštěvu poslance KSČM Zdeňka Ondráčka v samozvané Doněcké lidové republice, vyhlášené na proruské části východní Ukrajiny, kde byl Ondráček přijat s poctami na červeném koberci a za tónů české hymny.

Přál si, aby Ondráček „visel“ 

Oplétačky Novotného se zákonem vznikly, když Miroslav Kalousek (TOP 09) letos 15. května komentoval Ondráčkovu zahraniční cestu slovy: „Tohle se blíží k vlastizradě“. Novotný zašel ještě dál. „Já bych si přál, aby za tohle Ondráček visel,“ napsal pod Kalouskovým tweetem podle spisu, kterým bylo zahájeno trestní stíhání jeho osoby. 

„Jsem pro obžalobu Zdenka Ondráčka z vlastizrady a po odsouzení na doživotí jeho usmrcení tajnou službou. A držte hubu, že někomu přeji smrt. Přeji, ale za tohle býval polní soud a rovnou kulka. Zm*d,“ napsal také Novotný. A i tento další twitterový výrok je předmětem policejního vyšetřování.

Neodvolám, hlásí starosta z ODS

Novotný si však za svým vyjádřením stojí. „Ondráček je ubohá bolševická s***ě a ostuda státu. V Rusku a Číně by zmizel, i v Americe by ho odvezli na Guantanámo a tam by ho waterboardingovali za to, co tam předvedl,“ řekl Českému rozhlasu starosta Řeporyjí.

A na twitteru zopakoval svůj postoj: „Budu s otevřeným hledím čelit obvinění za to, že jsem podotkl, že mlátička Ondráček by měl za vydávání se za delegaci ČR na Donbase viset jako vlastizrádce. NEODVOLÁM! Hus také neodvolal.“

Kontroverzní cesta českých komunistů

Kromě Ondráčka vyrazil na Donbas do oblasti kontrolované proruskými povstalci i další člen KSČM Stanislav Mackovík. Na jejich cestu si stěžovalo i ukrajinské ministerstvo zahraničí. Uvedlo, že jejich kroky jsou v rozporu s oficiálním postojem Česka a EU, kteří odsoudili ruskou agresi vůči Ukrajině. 

Ondráček v Doněcké lidové republice: Komunistický poslanec přijel autem s diplomatickými vlaječkami. Ondráček v Doněcké lidové republice: Komunistický poslanec přijel autem s diplomatickými vlaječkami. | reprofoto YouTube

Ondráčkova cesta do Doněcké oblasti byla třídenní, on sám ji označil za soukromou. Na místě to však tak nevypadalo. Nejen díky hymně, ale i „oficiálnímu“ přijetí Denisem Vladimirovičem Pušilinem, vůdcem Doněcké lidové republiky. Tenhle lidový gubernátor nahradil loni zesnulého Alexandra Zacharčenka. A s Ondráčkem, kterého přivezlo před červený koberec luxusní černé SUV, si přátelsky třásl pravicí.

Na video upozornil i moderátor ČT Michal Kubal. „Pustí mi to, doufám, u soudu ve velký jednačce, když už v ní budeme, na velkou obrazovku, když si řeknu, že jo? A třikrát za sebou?“ komentoval nyní na twitteru odkaz na video Novotný.

Novotný vytáhl i Ondráčkova otce

Novotný však šije do Ondráčka dál. Připomněl i slova jeho otce Jaroslava Ondráčka. „′Prahu voplotit pětimetrovým plotem a necham je tam vychcipat.′ Neznal jsem dodnes Ondráčka seniora. A mnohé jsem právě pochopil. Tywe ten je přísnej,“ komentoval video s Ondráčkovým otcem z cyklu ČT Příběhy 20. století.

Jde o video pro Paměť národa, ve kterém přesvědčený komunista Ondráček starší řeší oběť politických monstrprocesů z dob vlády KSČ Miladu Horákovou: „Ale ona se přiznala, prosim vás.“ O invazi sovětských tanků pak říká: „Oni přijeli chránit socialismus, to je můj pohled. Ne, já neměl žádný blbý pocit.“

Ve videu, ve kterém uráží Václava Havla a stěžuje si na dnešní poměry - ale zároveň přiznává, že byl 24krát na dovolené v Egyptě, pak Ondráček starší skutečně dodává: „Teď se na mě nezlobte, ale jak to říká moje žena: Prahu oplotit pětimetrovym plotem a nechat je tam vychcípat, protože ta revoluce se všecka vždycky vyvážel odsuď.“ 

Kalousek kontra Ondráček a „komunistická mlátička“

Jeho synovi, současnému poslanci Zdeňkovi Ondráčkovi, je pak často připomínáno, že za minulého režimu sloužil v Pohotovostním pluku SNB, který tvrdě zasahoval proti demonstrantům v rámci tzv. Palachova týdne v roce 1989.

„Skupina lidí, protože byli v davu, tak po nás házeli třeba kostky, podomácku vyrobené, dřevo, možná i kamení,“ říká k zásahu na archivním videu Ondráček, tehdy ještě v uniformě SNB.

I kvůli tomu Ondráčka označil Miroslav Kalousek za „komunistického fízla a mlátičku“ a trval na tom, že se Ondráčkovi neomluví, ačkoli věc řešil i sněmovní mandátový a imunitní výbor, jenž to Kalouskovi přikázal.

„Extrémní starosta“ má obvinění za „taškařici“

I Novotný je přitom vidět ve videích na sítích. Coby komunální politik nyní na mall.tv rozjel svůj nový pořad Extrémní starosta, ve kterém diváky seznamuje s prací starosty této městské části, problémy, jako jsou boj s černými ubytovnami či fekáliemi v Dalejském potoce, ale třeba i platem (41 tisíc čistého), který takový starosta pobírá.

V sobotu pak ke kauze Ondráček přidal další příspěvek. Označil celou záležitost za „taškařici“. „Zavolal jsem milované první dámě milovaných Řeporyjí, že dnes zůstanu přesčas. Musel jsem vyřídit nezbytně nutnou ′osobní′ korespondenci a to se v pracovní době nedělá. Děkuji všem za nečekanou podporu v celé té taškařici,“ uvedl.

V souvislosti se Zdeňkem Ondráčkem pak došlo loni na silné protesty po ustavení současné Sněmovny, ve které byl Ondráček navržen na šéfa komise pro kontrolu GIBS.

Masové protesty proběhly nejen před Sněmovnou, ale i na Václavském náměstí v Praze a také v dalších městech Česka. Na Václaváku lidé zvonili klíči a vytáhli i obří obušek jako symbol Ondráčkova předrevolučního angažování se v pořádkových složkách.

Video  Obří obušek na Václaváku: Takhle lidé protestovali proti mlátičce Ondráčkovi  - Blesk Zprávy / Zuzana Štíchová
Video se připravuje ...

Novotný útočí dál: Ondráček je ubožák a karikatura

V dopise Ondráčkovi, nazvaném „Poděkování za hozenou rukavici“, pak Ondráčka opět slovně napadá. Nazývá ho „vlasteneckou karikaturou“ či „ubožákem“.

„Jste bezskrupulózní lhář a zm*d, co na Václaváku mlátil lidi a v Donbasu, kde nebyl poprvé a opět ne na dovolené, poplival zájmy České republiky. Jste ubohý reprezentant zrůdné ideologie, která v historii způsobila více obětí na lidských životech než nacismus. Která i v Československu své odpůrce věšela, a když proti ní šli lidé protestovat do ulic, poslala na ně tanky,“ připomněl Novotný v době blížícho se výročí 30 let od sametové revoluce, která svrhla komunistický režim a ukončila temnou normalizační éru.

„Popravili jste z politických důvodů Miladu Horákovou, Záviště Kalandu, Heliodora Píku a dalších 224 nevinných lidí. Stříleli jste lidi na hranicích mezi totalitou a svobodou. Jste sv*ně nehodné elementární úcty. Je v pořádku ptát se právě kvůli takovým, jako jste vy, zda bylo správné nepostavit po převratu komunisty mimo zákon,“ píše Ondráčkovi Novotný.

Končí stylem sobě vlastním: „Dodávám, že jsem možná hulvát, co si do huby nevidí, kouří trávu a vystrkoval zadek na večírcích, ′zabil Bartošovou′ a nevím co ještě, ale ve vašem stínu nikdy nemohu být tím, čím jste ze zákonů vesmíru vy - koštětem.“

Video se připravuje ...
Další videa