Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babiš a Schillerová jdou „orodovat“ za rozpočet ke komunistům. Schodek 40 miliard nevadí

Autor: ČTK, tva - 
2. října 2019
14:52

Premiér Andrej Babiš (ANO) a ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) se v pátek zúčastní jednání vedení KSČM, které se bude zabývat tím, zda strana podpoří návrh státního rozpočtu na příští rok. Informaci serveru iDnes.cz potvrdila ČTK mluvčí KSČM Helena Grofová. Výsledkem mimořádného jednání výkonného výboru by mělo být doporučení pro ústřední výbor komunistů, který o rozpočtu definitivně rozhodne v polovině prosince.

Komunisté tolerují fungování současné vlády ANO a ČSSD, koalice bude pravděpodobně potřebovat ke schválení rozpočtu jejich hlasy. Vyjednavačka KSČM Miloslava Vostrá koncem prázdnin uvedla, že doporučí, aby strana ve Sněmovně návrh podpořila, i když počítá se schodkem 40 miliard korun. KSČM do té doby trvala na schodku o deset miliard nižším.

O podpoře rozpočtu definitivně rozhodne ústřední výbor 14. prosince, výkonný výbor se nyní ke stejnému tématu schází mimořádně a po jednání s představiteli vlády zformuluje doporučení, řekla ČTK Grofová. „Účast přislíbili pan premiér i paní ministryně financí,“ uvedla.

Schillerová s předsedkyní rozpočtového výboru Vostrou jednala koncem srpna. Po schůzce uvedla, že rozpočet obsahuje všechny vládní priority, které jsou z větší části i prioritami KSČM, a nerezignuje ani na investice. „Argumenty jsou akceptovatelné,“ řekla tehdy Vostrá.

marmat ( 2. října 2019 23:21 )

amaea: LŽETE A VÍTE TO !!! O CO VÁM MŮŽE JÍT ??? A PRO KOHO TO DĚLÁTE ???
Soustrast

milan1959 ( 2. října 2019 15:59 )

Diskuze u Gotta jsou zakázané Bureš se chce na jeho smrti přiživit. Fuj

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa