Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Klaus: Dovolená je barbarský přežitek, na Sicílii ale sám chytal bronz

Autor: David Polák - 
11. září 2019
10:15

Nesnáší zahálku, nudu a nikdy ho neuvidíte se jenom tak válet na dovolené u moře. Tak se vždy veřejnosti prezentoval exprezident Václav Klaus (78), který dokonce považuje dovolenou za „barbarský přežitek.“ Přesto si ale letos zajel »válet šunky« na italskou pláž. 

Klaus několik let po sobě vyráží vždy v srpnu na mezinárodní vědeckou konferenci na Sicílii, kde různé profesory a vědce obohacuje o své myšlenky o globálním oteplování a další témata.

„Vždy přijel na poslední chvíli, jen letos se rozhodl, že poletí o den dřív, aby neměl takový cestovní stres,“ sdělil pro deník Blesk jeho blízký zdroj. Dřívější příjezd na konferenci mu tak umožnil jeden den válení u moře. 

Exprezident Václav Klaus se válel na pláži s kloboukem, přitom dříve označoval dovolenou za zbytečnou zahálku Exprezident Václav Klaus se válel na pláži s kloboukem, přitom dříve označoval dovolenou za zbytečnou zahálku | AHA

Místo knihy klobouk

Sám o sobě tvrdí, že nesnáší nicnedělání, a pokud se někde natáhne, tak při tom bude držet vždy chytrou knihu. Ta ale na fotkách, které Aha! získalo, vidět není. Jen Klaus ve stylovém klobouku na nich vypadá jako zasněný sicilský »don«.

Bývalý prezident přitom v minulosti doporučoval vládním ministrům, aby si nebrali dovolenou, a radši se věnovali práci. I na dubnovém křtu svého už čtvrtého cestopisu zopakoval: „Můj názor na dovolené, že to je barbarský přežitek z minulých století, který se omylem zachoval do dnešní doby, trvá dál.“ 

zkzkz ( 14. září 2019 09:28 )

Evka4 ( 11. září 2019 13:12 )

Když vidím xicht toho zlodějskýho ODSáka, tak je mně zle.Kritizovat dělný lid a utahovat mu opasek, to mu šlo na výbornou.Pazdřivec i z celou svou familií.

prasatkopepicek ( 11. září 2019 12:18 )

On a jeho kamos Zeman jsou pro tenhle stat nestesti.

jedova11 ( 11. září 2019 11:10 )

Taticek privatizace zase blije moudra 😂😂😂😂😂

jonn ( 11. září 2019 11:00 )

Škoda , že ten borec co po něm střílel neměl pořádnej kvér.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa