Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Jakeše (97) z oslavy odvezli do LDN. Podívejte se, jak zeslábl a zbledl rudý papaláš

Aktualizováno -
14. srpna 2019
11:50
Autor: Vera Renovica, Hana Höschlová - 
14. srpna 2019
08:20

Ještě letos šel na prvomájové oslavy komunistů po svých. A na to, že je věkem blíž stovce než devadesátce, neskutečně vitálně. Jak ale odhalují exkluzivní snímky Blesku, někdejší normalizační papaláš Milouš Jakeš (97) je také jen člověk. Na fotkách ho syn pobledlého a zesláblého vede do léčebny dlouhodobě nemocných. Bylo to v pondělí, kdy slavil narozeniny.

„Vcelku to jde,“ komentoval Jakeš před půl rokem pro Blesk svůj zdravotní stav. Od té doby měl ale dle našeho zdroje smůlu na zápal plic. A v pondělí, kdy oslavil sedmadevadesátiny, ho z dejvického bytu, kde žije (a kde se mohla konat oslava v rodinném kruhu), syn odvezl do »eldéenky« v Roztokách u Prahy (dle zdroje Blesku jde o mladšího potomka Lubomíra).

Na místě se někdejšímu generálnímu tajemníkovi ÚV KSČ zřejmě dostalo péče, kterou potřeboval. Podle informací Blesku ho totiž hned další den propustili a byl tam jen na doléčení. „Jeho synové teď hledají ošetřovatelku,“ prozradil Blesku zdroj blízký rodině a naznačil tak, že je dlouhodobým záměrem, aby byl Jakeš doma a se svými.

Stěhování a úrazy

Expolitik ještě donedávna bydlel ve vile na Hanspaulce, která byla domovem jeho a již zesnulé ženy Květeny po 35 let. Dušoval se, že mu ke slušnému zdravotnímu stavu pomáhají svižná chůze, spořivost a neustálá činorodost.

Video  Jakeš na oslavách 1. máje: K převratu nemělo dojít. Byli jsme dál, než jsme dnes  - Blesk - Jan Jedlička a Jakub Tomek
Video se připravuje ...

Synové Milouš (75) a Lubomír ale dům před třemi lety prodali a nastěhovali otce do nedalekého, zřejmě pro život jednoduššího dejvického bytu. Právě tam si komunista se zdravím skutečně »užil«, avšak, nutno dodat, nikoliv kvůli místu, nýbrž kvůli pokročilému věku. Před dvěma lety ho tam na přechodu srazilo auto. Vyvázl však jen s modřinami.

Loni v květnu ho pak novináři Blesku zastihli s bederním pásem poté, co prý upadl doma. V říjnu 2018 měl prý těžký zápal plic a letos v červenci údajně další.

Jakeš je ještě s Lubomírem Štrougalem (94) jednou z posledních žijících politických špiček tzv. normalizace.

haf1haf ( 11. ledna 2020 21:46 )

Tak chápala bych takovou nasranost v 90. letech, do dneška byste se už ale mohl probrat (a všichni ostatní taky)

fh52 ( 14. srpna 2019 21:22 )

Doufám že ti bude souzeno to co jinému přeješ mladej de.ilní kret.ne

panda82 ( 14. srpna 2019 20:18 )

Co to je za reportéra, než dávat takové přívlastky, úcta před stářím mu nic neříká, pak se má vychovávat mládež, dostanete za to odměnu?

laskava ( 14. srpna 2019 19:33 )

Chtěla bych vidět autora článku, jestli bude v 97 letech (pokud se jich dožije)silný a růžolící. Dovolil by si něco takového napsat o Havlovi, který, až o víc než 20 let mladší, vypadal daleko hůř? Jenže kopat do Jakeše je in a spousta hlupáků tomu přizvukuje. Fuj a hnus takovým novinářům.

Evka4 ( 14. srpna 2019 18:57 )

prezanda1: Ale jdi ty odbojářko

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa