Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babiš s Monikou „utekl“ po těžkém týdnu do Francie. Víkend si nechtěl „kazit politikou“

Autor: Darina Jíchová, jt - 
7. července 2019
05:01

Český premiér Andrej Babiš (ANO) po náročném pracovním týdnu - v Bruselu tři dny řešil, kdo stane v čele Evropské unie, doma zase vládní krizi – vyrazil i s rodinou na prodloužený víkend do Francie, rodina se objevila v Cannes proslaveném filmovým festivalem. Babišovy „holky“, manželka Monika a dcera Vivien, se nedávno vrátily z jiného města, rovněž spojeného s filmovým festivalem, a to Karlových Varů.

„Trávím víkend s rodinou a nebudu si ho kazit politikou, kterou do pondělí nesleduju, pěkný víkend,“ potvrdil premiér Babiš pro Blesk. Jeho manželka Monika se na svém instagramu pochlubila fotkou z jihofrancouzského Cannes. Rodinka vyrazila na procházku.

Babišová vyměnila karlovarskou promenádu za tu v Cannes

K prosluněnému snímku, na kterém je její dcera Vivien, Babišová dopsala „léto“ a „konečně zpátky“. Záběr pochází z věhlasné promenády La Croisette, která je považována za klenot města. Lemuje pobřeží Středozemního moře s jeho azurovou vodou a bělostnými plážemi. Promenáda je plná luxusních restaurací a obchodů.

Monika Babišová s dcerou Vivien Monika Babišová s dcerou Vivien | Blesk: Jan Tůma

Babišová s Vivien byly v týdnu také v Karlových Varech, kde v sobotu skončil 54. ročník filmového festivalu, jehož hlavní hvězdou byla oscarová herečka, Američanka Julian Mooreová. Babišová se ve Varech setkala s ředitelem festivalu Jiřím Bartoškou a s dcerou se účastnila několika akcí, vyrazily ale i do města.

V pondělí musí Babiš zpátky do práce

Premiér Babiš se po rychlém výletu bude muset vrátit zpátky do Prahy, čeká ho jednání vlády. Především ale řešení vládní krize spojené s (ne)odvoláním ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD). Tento problém nevyřešila ani schůzka s prezidentem Milošem Zemanem, který tento čtvrtek v Lánech přijal Babiše a vicepremiéra a předsedu ČSSD Jana Hamáčka. Další „kolečko“ u Zemana čeká Hamáčka se Staňkem už v pátek. Prezident řekl, že chce oba politiky „usmířit“. Sociální demokraté na konci Staňka v kabinetu trvají a pokud Zeman jeho demisi nepřijme, jsou připraveni vládu opustit.

Prodloužený víkend s rodinou tráví podle informací Blesk Zpráv i Hamáček, fotografie z jeho soukromí se ale na sítích neobjevily.

Video  Rozjetá Monika Babišová slavila 45: Poslechněte si její karaoke verzi Decibelů lásky!  - Vladimír Blažek, Blesk
Video se připravuje ...

hejpockej ( 7. července 2019 23:27 )

kdo ve vlade nekrade a nekrad? Nakradli si vsichni.

hejpockej ( 7. července 2019 23:24 )

nejvetsi tragedie je, ze v Cesku kradou vsichni ve vlade, stejne tak jako v Madarsku a v Polsku, a nikdo to neresi..stejne tak jako jim projdou nenavistny komentare...ale udelat to normalni clovek tak to by byl jiny metr.

murQ ( 7. července 2019 20:10 )

Á změna, jsou Báječná léta pod psa.

murQ ( 7. července 2019 20:05 )

Ahoj, gde se mačkáte? Přifrčeli jsme na repete P. Pavla.

adeso ( 7. července 2019 19:56 )

nějak mi připadá že buď je hloupej nebo navedenej, jen aby nedopadl jak Sobotka...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa