Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zeman pojede s Ivanou na Vysočinu. První dámu čekají děti, prezidenta i člun

Video se připravuje ...
Autor: ČTK, kal - 
11. června 2019
12:40

Prezident Miloš Zeman navštíví na Vysočině město Humpolec nebo společnost Fränkische v Okříškách na Třebíčsku. Třídenní návštěvu kraje zahájí 25. června. Přijede i s manželkou Ivanou, která bude mít na Vysočině svůj samostatný program. Novinářům to v neděli řekl hejtman Jiří Běhounek (za ČSSD), Zeman v neděli na Frekvenci 1 potvrdil, že návštěvu Vysočiny spojí s dovolenou a rád by letos po pauze znovu vyplul na svém člunu. Plány s Vysočinou už dříve zmínil i pro Blesk.

Program, který podle hejtmana navrhla prezidentská kancelář, začne v sídle kraje. Prezident pojede i do městyse Vladislav na Třebíčsku. Manželka prezidenta navštíví třebíčskou expozici věnovanou zachránci židovských dětí Antonínu Kalinovi nebo zoologickou zahradu v Jihlavě.

„Návštěvu s tiskovou konferencí prezident zakončí 27. června na Bystřicku,“ řekl Běhounek. Tématem rozhovorů s prezidentem podle něho bude sucho a kůrovcová kalamita na Vysočině nebo plán výstavby nového bloku jaderné elektrárny v Dukovanech.

Na Frekvenci 1 Zeman avizoval, že letos by neměl vynechat ani svůj oblíbený člun. „Pevně doufám, že ano. Snad se nebude opakovat situace, kdy byl velký vítr a tím i vysoké vlny. Člun Challenger velké vlny nezvládá,“ vzpomínal prezident na loňské léto, kdy mu plavba nevyšla.

Na pravidelné několikadenní návštěvě Vysočiny byl Zeman naposledy v červnu 2017. Loni ji vynechal. Před dvěma lety prezident na Vysočině slavnostně otevřel včelí naučnou stezku u Smrčné na Jihlavsku, navštívil jadernou elektrárnu v Dukovanech, setkal se s krajskými zastupiteli a s vedením a občany Třešťe na Jihlavsku.

Besedoval i s lidmi v Humpolci na Pelhřimovsku a v Heřmanově na Žďársku. Na závěr své návštěvy navrhl, aby v bývalém uranovém dolu v Dolní Rožínce na Žďársku vzniklo úložiště vyhořelého paliva z českých jaderných elektráren.

murQ ( 11. června 2019 20:08 )

My víme, odkazy nejsou aktivní, neumíš si je zkopírovat.

kopp ( 11. června 2019 19:49 )

Přijdou a přijedou všichni který Babiš nezaměstnává. Tak jak se nechal slyšet městys kde všichni jsou na něm závislí. řekli to naplnou hubu, pokud platí, haha, dá prášule, budu ho volit.

jipetr ( 11. června 2019 14:50 )

==---Najítt nahe zeeny ve vaší oblasti na toto : gg.gg/zeny2019

Pink_Floyd ( 11. června 2019 14:48 )

Zdejší dementní příspěvky a ataky na pana prezidenta Zemana jsou ubohé a hodné pouze lidského odpadu plného zloby a zrzaveho debila z Vaclavaku s nedodelanou školou a miniptačkem
Pane Zemane je úžasné jak umíte mít tyto hnusy u zadku. Přeju krásný odpočinek a nabrat nových sil na tu kavarenskou lůzu

Ten-co-vidi ( 11. června 2019 14:33 )

Pluje Zeman pluje, národ z něho bluje. Pádlem v rybníce si máchá, na ochranku vodu cáká. Lidé čumí jako puci, co to z toho člunu trčí. Je to hlava mamuta, kývá se jak jebnutá. Vítr ho pryč zanáší, snad se Milouš nevrátí. Snad má i ten vodník jasno a stáhne ho dolů na dno.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa