Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kupec jako šéf Českých drah skončil. Kremlík odráží kritiku za výběr nástupce

Aktualizováno -
10. června 2019
13:35
Autor: ČTK, peb - 
10. června 2019
08:55

Dozorčí rada ČD odvolala generálního ředitele podniku Miroslava Kupce, ve funkci byl necelých devět měsíců. Jeho nástupce zatím nevybrala. Ministr dopravy Vladimír Kremlík (za ANO) odmítl spekulace o tom, že bude na pondělním jednání zvolen šéfem firmy náměstek ministerstva pro místní rozvoj Václav Nebeský. Informace se objevila v médiích a ostře to kritizovali zejména Piráti. Ředitele státního dopravce určí otevřené výběrové řízení, uvedl na twitteru Kremlík. Ministr a premiér Andrej Babiš (ANO) minulý týden uvedli, že Kupec nesplnil očekávání ohledně stabilizace vedení ČD.

Některá média v uplynulých dnech uvedla, že by Kupce mohl nahradit Nebeský, který v ČD v minulosti působil. „Toto tvrzení je zcela nepravdivé a lživé,“ napsal na sociální síti ministr.

Výměna ve funkci předsedy představenstva ČD se nelíbí Pirátům. Dávají ji do souvislosti s vypracováním odpovědi české strany na předběžnou auditní zprávu Evropské komise o údajném středu zájmů premiéra Andreje Babiše (ANO). Předseda poslanců Pirátů Jakub Michálek v neděli v České televizi poukazoval na to, že za odpověď zodpovídá manželka možného budoucího šéfa ČD Nebeského. Podle něj to vypadá jako uplácení.

Kupec byl do čela Českých drah jmenován loni v září po odvolání tehdejšího šéfa společnosti Pavla Krtka. Po jeho nástupu do funkce postupně skončili ve vedení podniku dva lidé. V únoru vypršel pětiletý mandát Michalu Štěpánovi, který je nyní šéfem Integrované dopravy Středočeského kraje.

V květnu pak odešel Michal Heřman, který v představenstvu působil teprve od poloviny letošního ledna. Kupec upozornil na to, že za odchodem Heřmana nejsou vnitřní problémy, Heřman se totiž krátce po svém nástupu přihlásil do výběrového řízení na šéfa těžební společnosti OKD, ve kterém uspěl.

 

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tulipan ( 10. června 2019 11:44 )

piráti!! pakáž udavaču bojovníku s kmotry,dinosaury a chovají se ještě huř další véčkaři jen místo blondaté bestie mají Bartoše,Michálka. a placeného křiváka,*** nedostudovaného Mináře fetáka chvilka pro špínu,­špínu,­sajraj­t!

BABISE-NECHCEME ( 10. června 2019 10:00 )

Jsem jen zaplacena špína bezcharakterni a proto pojďme se společně pokusit intrikama a lží zničit nejlepšího premiéra všech dob pana Babiše který nám zlodějum nedovoluje rozkrast státni kasu! Sraz zlodějů a šmejdu a fetaku na Letné.
Váš zrzavej rozvraceč šmejd z Vaclavaku a milion@podrazů
Bylo nás tam asi 30 000....!

marmat ( 10. června 2019 09:31 )

Myslíte,že jde o nějaké drby a producírování Michálka u Moravce ??? NE-NE....
Jde o soustředěný postup k rozdělení společnosti a pro zpochybnění vlády!!!
Neměl by už NĚKDO za šíření poplašných zpráv trestat redaktory i poslance?HNUS

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa