Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Ringo Čech: Staněk měl Fajta vyhodit z okna, Zeman dělá vše pro dobro národa

Autor: Tomáš Vašek, Jakub Herzán - 
29. května 2019
05:20

Kdo v Česku trvá na poctivosti a spravedlnosti, musí dopadnout špatně, tvrdí v rozhovoru pro Blesk Zprávy hudebník, malíř, exposlanec a přítel prezidenta Miloše Zemana František Ringo Čech. Hlasům schvalujícím demisi ministra kultury Antonína Staňka (ČSSD) prý nerozumí, sám se ministra zastává. „Vysloužil si nenávist, protože lotři se lotra zastali,“ domnívá se. Podle něj je zvláštní, že právě lidé, kteří se označují za demokraty, neuznávají většinou zvolenou hlavu státu. Protestní akce spolku Milion chvilek pro demokracii zase označuje za „organizovanou nesmyslnou štvanici“.

„Mám Miloše Zemana rád, protože je to poctivý člověk, nikdy nic neukradl, vše dělá s čistým svědomím a uvažuje jako Čech. Dělá všechno pro to, aby se národ, jehož je prezidentem, měl dobře,“ říká v rozhovoru pro Blesk Zprávy František Ringo Čech.

Umělec nicméně připouští, že jeho hodnocení nemusí být stoprocentně objektivní. „Víte, příteli vždycky trochu nadržujete. My se známe třicet let. Byli jsme trojice – Miloš, Pavel Dostál a já. Člověku, kterého dobře znáte, můžete důvěřovat, když o něm víte všechno. A těžko na něm budete hledat něco špatného, protože on nic špatného nedělá. Nazývá věci pravými jmény,“ uvedl.

„Miloš řekl, že Pussy Riot jsou řvoucí k*ndy, ale ony to řvoucí k*ndy jsou. Řekl, co si o nich myslí, a přeložil jejich název, který si vymyslely ony,“ rekapituloval Ringo Čech.

„Že si Babiš nechal dát peníze na Čapí hnízdo, je hanba“

Prezidentův přítel okomentoval také kritiku Zemana kvůli jeho blízkým stykům s východními partnery. „Oni mu zazlívají, že se kamarádí s Putinem, ale on se bude kamarádit i s Trumpem. Bude se chovat racionálně jako dobrý obchodník a zůstane vlastencem. Vyčítají mu Čínu, ale přitom se tam sami cpou. To nejsou logické argumenty, to je uměle udržovaná nenávist,“ zmínil ruského i amerického prezidenta.

Ke kritice premiéra Babiše se přitom staví už méně odmítavě. „Babiš je velmi schopný politik, tak jako je velmi schopný podnikatel. Co ale nechápu, je to, že člověk, který je bohatší než americký prezident, si nechá dát peníze na podivnou spleť větví, jako je Čapí hnízdo. To je přece hanba. Ale podstata kapitalismu je urvat co nejvíc. Já jsem se bláhově domníval, že kapitalismus je Baťa. Není. Baťa je jeden ze sta. Ostatní jsou všechno lauzři (darebáci, sígři, pozn. red.),“ říká.

Ringo Čech: Měl Staněk odměnu Fajtovi ještě navýšit?

Vehementně se přitom Ringo Čech zastává ministra kultury Antonína Staňka, jehož demisi prezident Zeman v úterý nepřijal. Nechápe, že „národu vadí ministr, který vyhodil člověka, který si dal milion do vlastní kapsy“.

„Já myslím, že Staněk jednal správně. Měl Fajtovi tu odměnu ještě navýšit? Měl mu dát dva miliony? Nebo čtyři miliony? Nebo sedm v krabici od vína? Ten ho (Fajta) neměl propustit, měl ho vyhodit z okna,“ prohlásil bývalý poslanec a vzápětí se rozohnil ještě víc: „Já tomu nerozumím, vždyť ty tisíce lidí, kteří jdou na to náměstí, do toho nevidí. Vědí úplný h*vno, co dělá ministr kultury!“

Situaci pak přirovnává k událostem, které probíhaly v Národní galerii za bývalého generálního ředitele Milana Knížáka: „O tom už mluvil Knížák, jací jsou to v Národní galerii lauzři. Říkal ‚Kolik já jsem jich vyházel! Bylo tam deset nečitelných účtů s penězi. Já jsem všechno sjednotil a sebral jsem jim podpisové právo.’ Proto nebyl oblíbený.“ Na závěr pak Staňkovu situaci soucitně okomentuje: „Doufám, že se dozví, že taky spousta lidí mu dává za pravdu.“

Na závěr se hudebník a malíř vyjádřil také na téma nedávných evropských voleb: „Jediné, co by mi Miloš asi vytkl, je to, že jsem nešel k volbám. Tím jsem chtěl demonstrovat svůj vztah ke kandidátům. Nenašel jsem tam vůbec nikoho, kdo by mi udělal radost a komu bych svůj hlas chtěl svěřit.

Samo ( 13. června 2019 04:48 )

F.R.Čech nemůže užívat zdravý selský rozum, protože neví co to je. A nevíš to patrně ani Ty, salto.

Samo ( 13. června 2019 04:45 )

Vystihl jste podstatu osobnosti těch dvou a také proč se tak chovají.

Samo ( 13. června 2019 04:42 )

Ringovi hrabalo odjakživa a se Zemanem si rozumí, protože mají oba stejnou náturu- jsou tu nekulturní až vulgární alkoholici, kteří svůj rozum, pokud nějaký měli, už dávno propili. U Ringa mi to tak nevadí, ten byl takový odjakživa a oslovoval lidi stejného zrna, u Zemana jako prezidenta ČR mi to vadí a bylo by na čase, aby senátoři podali na jeho jednání ústavní žalobu.

Sasi ( 2. června 2019 23:44 )

Ringo, běž se léčit. Už ti fakt hrabe.

Osviceny ( 30. května 2019 13:16 )

Kavárna at se treba pose.e, Ringo je normalni clovek ktery mysli na lidi jako pan Zeman a neplive jedovatou slinu . Za me je to PAN UMELEC. 99% lepsolidi mu nesaha ani po kotniky !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa