Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Odbornice na řeč těla o Trumpovi s Babišem: Pojď, nezdržuj to! Chytím si tě jako rybku!

  • Autor: lc - 
    9. 3. 2019
    05:00

    Premiér Andrej Babiš (ANO) se sešel v Bílém domě s americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Fotoaparáty přítomných fotografů zachytily jejich setkání do nejmenších detailů. A na ty se Blesk podíval s odbornicí na řeč těla Eliškou Landovskou. Co prozradila o nejmocnějším muži světa? A jak v neverbální komunikaci obstál český premiér?

    Podle Elišky Landovské, která je specialistkou na řeč těla, situaci v Bílém domě zcela opanoval Donald Trump. „Svými gesty manifestoval svou sílu a převahu,“ má jasno odbornice. Premiér Babiš se ale amerického prezidenta nezalekl. „Zůstal důstojným partnerem, chování a mimika je v souladu, projev je konzistentní,“ dodává Landovská. Podívejte se na podrobný rozbor jednotlivých gest.

  • 1.Potřebuji to držet pevně!

    Všimněte si rukou při cestě do Bílého domu. Oba mají ruce sevřené. Některé prsty mají úplně ohnuté. Gesto říká: Něco držím a potřebuji to držet pevně! Vyjadřuje, že oba mají před sebou napjatou situaci, rozhodování. Pan Trump na premiéra Babiše shlíží a postojem říká: Já to vím všechno nejlíp.

    Nervozitu prozrazují ruce v pěst. Nervozitu prozrazují ruce v pěst. | Jakub Poláček

  • 2.Pojď, nezdržuj!

    To je zajímavé, to je takové to, pojď, já tě povedu, já jsem tady doma. Jako by ho už postrkoval do otevřených dveří, tak už pojď, nezdržuj to. A zase napětí, ruka v sevření, velké soustředění.

    Tak pojď už! Tak pojď už! | ČTK

  • 3.Podání ruky mate

    To podání ruky v Oválné pracovně Bílého domu je hodně zajímavé. Jde o to, že prezident Trump podává ruku dlaní nahoru, což na první pohled vypadá jako vstřícné gesto, ale není!

    Babiš se hlídá

    Babiš má levou ruku přes pravou, což je způsob, jak zabránit tomu, aby člověk s tou druhou rukou dělal mimovolné pohyby a aby zároveň sám sobě dodal určitou jistotu a plynulost projevu.

    Zdánlivě otevřená dlaň vybízí k přátelskému stisku... Zdánlivě otevřená dlaň vybízí k přátelskému stisku... | Reuters

  • 4.Já jsem mocnější než ty

    Trump ruku pana Babiše chytí jako rybičku do sítě a když ji chytí, tak ji důkladně zmáčkne. Je vidět, že Trumpův palec se skoro potkává s ukazovákem. To je dominantní gesto, které říká: Já jsem mocnější než ty!

    Končí však uchvatitelským sevřením partnerovy ruky. Končí však uchvatitelským sevřením partnerovy ruky. | ČTK

  • 5.Já tady velím!

    Trump má z dlaní stříšku, kterou míří lehce dolů, a spojené špičky prstů. Prsty míří na všechny ostatní jako meč. Jde o gesto obranné a zároveň útočné. Říká: Já tady velím a vy mě budete poslouchat!

    Trumpovo gesto vyjadřuje moc. Trumpovo gesto vyjadřuje moc. | ČTK

  • 6.Kam směřují špičky, tam směřuje zájem

    Podívejte se, kam směřují nohy obou pánů. Špičky pana Babiše směřují rovně před něj, což vyjadřuje stabilitu, premiér ví, co bude říkat, je soustředěný.

    Trump má rozkročené nohy, špičky bot lehce vytočené na obě strany, drží tak v šachu nebo, řekněme, hlídá ostatní přítomné v místnosti. Platí tady jednoduché pravidlo. Kam směřují špičky, tam směřuje váš zájem.

    Dámy poslouchají

    Dámy mají překřížené ruce na koleně, to je klasický posed někoho, kdo vnímá, poslouchá a nechystá se opanovat konverzaci. Špičky bot směřují k protějškům, na které se obě soustředí.

    Špičky bot prozradí, kam směřuje náš zájem. Špičky bot prozradí, kam směřuje náš zájem. | Jakub Poláček

  • 7.Mám eso v rukávu!

    Pan Babiš výrazem tváře, veselýma očima vyjadřuje: Já pro vás mám ještě eso v rukávu, ještě něco, co vás bude zajímat! A prezident Trump naopak vyjadřuje krásně čitelné překvapení.

    Mám pro tebe eso! Mám pro tebe eso! | ČTK

  • 8.Já jsem Amerika!

    Trump je člověk, který si je vědom své moci a všechny drží v podřízeném postavení. Má přísný obličej, který říká, já jsem velitel, já se na vás nepotřebuji usmívat ani se tvářit vstřícně. V obličeji chybí jakékoli nadšení. To není přátelské gesto při loučení. Spíše jde o potvrzení vlastní autority. Říká: Já jsem Amerika, já to zvládnu!

    Já jsem Amerika! Já jsem Amerika! | reuters

villon ( 9. března 2019 23:07 )

Ty jo to je duševní průjem jak noha. Na tohle bi nepřišel ani náš obecní blp Tonda Vlákno.

deep_ass_flsting ( 9. března 2019 18:35 )

Já trpím? To je mi ale novinka. Jen jestli netrpíš ty.

honkamilos ( 9. března 2019 18:02 )

Na ní je škoda kyslíku neměň!! Stejně všechno nakrade.

honkamilos ( 9. března 2019 17:48 )

Ber to jako poctu. Nestačí jí na tebe šatník, její prohra !!! Mně už taky čajzla a honí se.

honkamilos ( 9. března 2019 17:45 )

Já si zvykám, tady jich je celá diskuze s conzumelem v čele deep_ass_flsting sekunduje jako Faltýnek. Ten výčet soudů je šílený.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa