Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Babiš smetl nápad Schillerové. Platby za státní pojištěnce rušit nechce

Autor: peb, ČTK - 
4. března 2019
19:44

Premiér Andrej Babiš ČTK potvrdil, že nesouhlasí se zrušením plateb státu za státní pojištěnce, jak navrhla ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). O odmítavém postoji předsedy vlády informoval po dopoledním jednání šéfů profesních komor s premiérem a několika ministry prezident České lékařské komory Milan Kubek. Cílem změny je podle ministerstva financí nastavení systému, který nebude závislý na ekonomickém cyklu. Je součástí plánu na zrušení superhrubé mzdy.

Podle Kubka by systém veřejného zdravotního pojištění destabilizoval. Návrh odmítá ministerstvo zdravotnictví i zdravotničtí odborníci. „Pan premiér jednoznačně řekl, že toto prosazovat a podporovat nebude,“ řekl Kubek. Jeho slova potvrdil premiér ČTK v SMS zprávě.

Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) jde o návrh Schillerové, který vzešel z pracovních debat. „Ministerstvo zdravotnictví v tomto směru má jiný návrh na automatickou valorizaci plateb za státní pojištěnce. Jsou to nějaké interní debaty zatím, není ani žádný legislativní návrh, nic podobného, takže určitě se o tom ještě debaty povedou,“ řekl novinářům při příchodu na jednání vlády. 

S návrhem zatím nesouhlasí ani Hamáček 

Ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) míní, že by návrh znamenal snížení daní pro miliony lidí. Zároveň je ale podle něj nutné kompenzovat výpadek rozpočtu, který by činil 100 miliard. Ministr vnitra a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) poznamenal, že Schillerová ještě svůj návrh dostatečně nepředstavila. Sociální demokracie podle něj s modelem probíraným v médiích nesouhlasí.

Stát letos za svého pojištěnce odvádí 1018 korun měsíčně. Loni to bylo 969 a předloni 920 korun. Meziroční nárůst je asi 3,5 miliardy korun. Minimální záloha na zdravotní pojištění pro živnostníky letos činí 2208 korun a pro lidi bez zdanitelných příjmů 1803 korun.

Loni to bylo u živnostníků 2024 korun a pro osoby bez příjmů 1647 korun. Celkově letos systém veřejného zdravotního pojištění bude hospodařit podle odhadů asi se 320 miliardami korun. Peníze přerozdělí zdravotní pojišťovny na úhradu zdravotní péče.

junkiexI ( 5. března 2019 07:47 )

musite se leciti z alkoholu, ostudny pravopis a same hlouposti

fauna ( 4. března 2019 23:49 )

musite se leciti z alkoholu, ostudny pravopis a same hlouposti

fauna ( 4. března 2019 23:31 )

Mám spoustu pacientů, kteří vydělávají velké peníze, ale vlastně rozsévají zlo, protože jejich výdělky jsou na úkor ostatních. Nahlas mlaskají a lid to trpí, z neznalosti. Dělají lidi nešťastnými a intuitivně cítí, že je to špatně. Jsou v napětí, berou antidepresiva nebo jsou na drogách. Když jen hrabou jako hraboši, mají problém. Izolují se do prapodivných satelitů, kde mají vysoký plot a ostrahu. Zařizují si tam luxusní vězení, musí mít pořád víc, až z toho nahrabaného majetku onemocní. Charakteristik psychopatů je, že jim chybí fungující mozková centra zodpovědná za soucit, svědomí, stud a spolupráci. Oni to nemají, generují obrovskou negativní energii a spíš odpadají lidé okolo nich. Vidím pero, tak ho ukradnu. Můžu dát amnestii kamarádům? Tak dám amnestii. Když můžu vzít dotaci na Čapí hnízdo, tak ji vzít musím. Oni za to nemůžou. Jako se narodí člověk s nevyvinutou končetinou, tak se narodí člověk se zmrzačeným charakterem, což je dané vztahy z původní rodiny. To by byly studie – vztahy s otcem, vztahy s matkou, vztahy v rodině. Je tam obrovské temno, temná vztahová minulost. Pak na ně koukáme a jsme zděšení, jak si mohou dovolit takhle lhát, takhle se chovat. Oni na tom nic špatného neshledávají. Diví se, čemu se divíme. Neuropatolog František Koukolík říká, že u psychopatů je možné zjišťovat odchylky na funkční nukleární magnetické rezonanci. Bylo by zajímavé prohnat tunelem naši politickou reprezentaci.

fauna ( 4. března 2019 23:24 )

neco pro marmata my te mame radi proto jdu s pomoci Deprese je tlak, sice psychický, má ale typické tělesné projevy. Třeba únavu, bolesti zad, nechutenství. Měl jsem několik pacientů, kterým operace plotýnky nejenže nepomohla, ale ještě přitížila. Za bolestí zad se totiž skrývala těžká deprese. Už to nemohli unést. Ale vždyť snímky z magnetické rezonance jasně ukážou, že tam je biologický základ. Neukážou. Člověk zničehonic nezačne mít biochemické a morfologické změny v mozku. K tomu se dopracuje až postupem času, je to důsledek toho, že ve stresu, úzkosti a depresi žije delší dobu. Psycholog Erich Fromm uvádí, že náš společenský způsob života je patologický, že nám vládnou psychopati, což vládnou, podívejte (ukazuje směrem k Pražskému hradu), jeden vedle druhého. Jestliže se člověk v tomhle patologickém společenském systému vedeném psychopaty adaptuje, což se po nás žádá, stává se součástí patologie. Stane se nemocným. Zatímco lidé, kteří mají úzkosti a deprese, ještě vzdorují, ještě něco cítí, ještě nebyli úplně zlomeni. Co s tím? Možná se lze vymanit z osobních problémů, ale jak se vyčlenit ze společnosti? Co je to společnost? Společnost je součet jedinců. Jestliže součet jedinců žije šíleným způsobem, je otázka, zda šílet s nimi. Nemůžeme změnit společnost, ale můžeme se pokusit změnit sebe. Změnit svoje chování, snažit se ovlivnit nejbližší okolí. Neudělal jsem nic jiného, než že jsem vystoupil z proudu, vyhodnotil jsem si, že s ním nechci ani jít, ani s ním bojovat. Začal jsem se chovat jinak. Ačkoliv nemám žádné výjimečné schopnosti a znalosti, změna je obrovská. Knížky jdou na dračku, besedovat bych mohl od rána do večera. Je to jako sněhová koule.

marmat ( 4. března 2019 23:20 )

Zakoblihovany mozek zdenkku známky paranoidní posedlosti i stihomamu👻

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa