Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

„Dycky Andrej,“ rýpe Pospíšil a zmiňuje cestu Česka na východ. Topolánek vidí „Tydýta“

Aktualizováno -
17. února 2019
17:45
Autor: Nikola Forejtová, ČTK - 
17. února 2019
16:21

Premiér Andrej Babiš obhájil podle očekávání na nedělním celostátním sněmu ANO funkci. Hlas mu dalo 206 z 238, 13 jich bylo proti, dalších 19 se hlasování zdrželo. „Nikdo nečekal jiný výsledek,“ glosoval výsledky hlasování předseda ODS Petr Fiala. Šéf  TOP 09 Jiří Pospíšil se zas vyjádřil na svém Twitteru s mírnou nadsázkou: „Dycky Andrej!“ 

„Delegáti hnutí ANO si opět zvolili do svého čela člověka, kvůli kterému se naše země po všech jeho absurdních kauzách zase jednou ocitla na seznamu států východní Evropy. Dycky Andrej!“  napsal na svůj účet na twitteru předseda TOP 09 Jiří Pospíšil. Hodinu před tím také Pospíšil reagoval na Babišova slova, že chce malý a levný stát, který nikoho neotravuje. „Realita: Zajišťovací příkazy, EET, kontrolní hlášení, zákaz prodeje v obchodech…,“ napsal předseda a europoslanec.

„Nikdo nečekal jiný výsledek, v hnutí ANO je naprosto zřejmá závislost každého a všech na jedné osobě - Andreji Babišovi. Před volbami do Evropského parlamentu sice budou předstírat něco jiného, ale pravda je taková, že z hnutí ANO se stala jednoznačně levicová strana,“ uvedl Petr Fiala (ODS).

Topolánek: Babiš je Tydýt 

Servítky si nebral bývalý premiér Mirek Topolánek. „Bylo by fajn, kdyby Tydýtovi někdo vysvětlit rozdíl mezi catch-all party a populistickou stranou. Třeba nějaký student prvního ročníku politologie,“ reagoval na svém twitteru.

Napsal také, že bude stát opět fungovat jako rodinná firma, bohužel v trošku nešťastnějším pojetí pana Babiše. „V jeho praktickém pojetí ovšem rodinná firma, kde tě tak serou děti, že to radši utratíš s děvkama a na dostizích, aby jim radši nic nezbylo,“ vyjádřil se.

Zahradil: proslov je okopírovaný program ODS

Odezva na sebe nenechala dlouho čekat také na osobním profilu europoslance Jana Zahradila. „Teď vážně: že Andrej Babiš okopíroval z 90 % evropský program ODS je svým způsobem dobrá zpráva. Je to důkaz toho, jak i jeho marketéři pochopili, že nic lepšího na politickém trhu nenajdou, ani  nevymyslí. Jen je třeba dodat, že originál je vždycky lepší než kopie,“ tvrdí Zahradil.

Komentoval tak premiérův projev, ve kterém sliboval zakročení proti množírnám a šmejdům. Pochválil v něm také projekt EET. „Podle posledních čísel EET přineslo do rozpočtu v letech 2017 a 2018 20,2 miliardy korun,“ tvrdil premiér. Slibuje i to, že zakročí proti drahému bydlení, a masivní výstavbu silnic. „Čeká nás výstavba jaké Česko nepamatuje,“ nechal se slyšet premiér. 

Se slovy Zahradila souhlasí i samotná strana ODS. Máme radost, že chce Andrej Babiš zrušit superhrubou mzdu. Náš návrh už leží ve Sněmovně, snad bude ANO tentokrát pro. O zrušení superhrubé mzdy se hlasovalo už v prosinci, tehdy byli poslanci ANO proti,“ reagovala strana na svém profilu na twitteru.

„Toto chce skutečně odvahu: po letech šikany malých živnostníků - kontrolní hlášení, EET a zvyšování počtů úředníků - tvrdit, že chce malý stát! Sází na ztrátu paměti nás všech?“ kritizoval Babiše za jeho slib malého, levného státu také předseda hnutí STAN Petr Gazdík.

Hamáček gratuloval textovkou, ANO je podle něj levicovější

„Výsledek se samozřejmě dal očekávat, protože pan premiér má velmi silné postavení v hnutí ANO,“ komentoval v ČT opětovné Babišovo zvolení do čela ANO předseda ČSSD Jan Hamáček, který je vicepremiérem v Babišově vládě. Dodal, že Babišovi blahopřál textovou zprávou a očekává, že vládní spolupráce bude pokračovat.

Na dotaz, kam podle něj ANO směřuje, řekl, že má dojem, že ANO je nyní levicovější, než když v politice začínalo. „Hnutí ANO, jakkoliv je mladým hnutím, tak je velmi programově flexibilní a odprava se posunulo doleva a teď to vypadá, že se zase vrátí doprava,“ konstatoval Hamáček. Narážel na Babišův projev na sněmu, kde staronový předseda hnutí mluvil mimo jiné o nutnosti ulevit živnostníkům a snižování daní.

„Gratuluji Andreji Babišovi k volbě předsedy hnutí ANO 2011, platí tedy jeho slova, že ho hnutí ještě stále potřebuje. Pro KSČM to mimo jiné znamená potvrzení uzavřené dohody o toleranci menšinové vlády,“ uvedl na twitteru předseda KSČM Vojtěch Filip.

 

pavel11 ( 18. února 2019 16:09 )

neuvěřitelné dva největší jebloši politiky Pospišil Topolánek rýpou,tunelují,kradou a kecají hovna.

salto ( 18. února 2019 08:53 )

CAPS LOCKu - buďto to nekuř, nebo si pořiď kvalitnější matroš

salto ( 18. února 2019 08:50 )

Bukvice a chlap s gulami - dva zkrachovanci a jak si krásně notujou.

jentakjenkobliha ( 18. února 2019 08:05 )

Fuj, to jsem se lekla jak je ten kuní ksicht slovenského práskače ošklivý. Bakelitka Monča musí mít silný žaludek nebo šedý zákal, nebo obojí.

kradlous ( 18. února 2019 07:49 )

Topolánku vy první by jste měl držet nevymáchanou tlamu.Když jste si hrál na premiéra tak tolik kauz,zlodějen,tunelu kdy republiku vedla mafie a kmotři nikdy ani za komunisty nebylo.Takto se může chovat akorát hulvát!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa