Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

„Průvan“ u ministryně Novákové: Náměstci včetně exministra z ČSSD mají skončit

Aktualizováno -
13. prosince 2018
22:40
Autor: Jan Kálal, vei - 
13. prosince 2018
18:20

Na ministerstvu průmyslu a obchodu probíhá hned několik výrazných personálních změn. Podle informací Blesk Zpráv končí ve funkci bývalý ministr za ČSSD a stávající náměstek resortu Jiří Havlíček i jeho kolega Eduard Muřický, resort Marty Novákové (za ANO) bude mít i nového státního tajemníka. Na pozici by mohla usednout bývalá pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) nebo Krnáčovou vyhozená exšéfka magistrátu Martina Děvěrová. Nováková potvrdila, že o změnách bude jednat v pondělí s šéfem ČSSD Janem Hamáčkem.

„S panem Hamáčkem jsem to probírala, potkáme se v pondělí na vládě,“ řekla ministryně průmyslu a obchodu pro Blesk Zprávy. Z konkrétních výměn ale potvrdila zatím jen konec státního tajemníka Roberta Szurmana. „Končí ze zdravotních důvodů, je z Ostravy,“ zmínila Nováková.

Že by na uvolněnou pozici mohla nastoupit právě Krnáčová, ale ministryně rozporovala. „Slyším to od vás poprvé,“ reagovala na informaci Blesk Zpráv. Podle dalších zdrojů Blesk Zpráv je adeptem na post státní tajemnice bývalá šéfka pražského magistrátu Martina Děvěrová.

Jaký bude další osud náměstků Havlíčka a Muřického, ministryně neupřesnila. Zachovávám počet sekcí, počet lidí i rozpočet. Některá místa budou přesoutěžena,“ zmínila Nováková na dotaz, jestli například Havlíček bude na postu náměstka pokračovat i v novém roce. Sám bývalý ministr odmítl věc jakkoli komentovat. „Obraťte se na tiskové oddělení,“ reagoval Havlíček.

Ministerstvo průmyslu a obchodu bylo od nástupu vlády Bohuslava Sobotky na začátku roku 2014 v gesci ČSSD. Původního oranžového ministra Jana Mládka na jaře 2017 vystřídal na čas premiér Sobotka a pak právě Jiří Havlíček. Od nástupu vlád Andreje Babiše (ANO) už si ale resort drží Babišovo hnutí. V první vládě bez důvěry ho vedl Tomáš Hüner, ve druhé – koaliční s ČSSD – se řízení ujala Marta Nováková.

marmat ( 14. prosince 2018 10:31 )

Je to další pecka pro Hamáčka, ale i Zimolu -celou ČSSD.....prostřední paluba Titaniku.

marmat ( 14. prosince 2018 10:28 )

Absťák se do Vánoc dá stihnout....m o ž n á

marmat ( 14. prosince 2018 10:26 )

ONA má smysl pro humor diametrálně jiný, než trolli zde...podstatně chytřejší

deep_ass_flsting ( 14. prosince 2018 06:22 )

Být Ostravak byla vždycky diagnóza.

deep_ass_flsting ( 14. prosince 2018 06:20 )

Ganzanie, ty jsi už zase na šrot, nebo ještě na šrot?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa