Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Topolánek rezignoval. Mizí z čela výkonné rady Teplárenského sdružení

Autor: base, ČTK - 
16. listopadu 2018
09:15

Bývalý premiér Mirek Topolánek k pátečnímu dni z pracovních důvodů rezignoval na funkci předsedy výkonné rady Teplárenského sdružení ČR. Informoval o tom mluvčí sdružení Pavel Kaufmann. Topolánek byl v čele výkonné rady od září 2011, zvolen byl zhruba rok po svém odchodu z politiky.

„Bylo to sedm let práce, která měla smysl a bavila mě, ale nastal čas přijmout nové výzvy,“ uvedl Topolánek. Podle ředitele Teplárenského sdružení Martina Hájka má Topolánek zásluhu na tom, že se zvýšil význam a prestiž sdružení. „Z energetiky neodchází a věřím, že se budeme dál potkávat,“ dodal Hájek.

Topolánek byl v roce 2011 hlavním favoritem na získání funkce díky svým kontaktům z politiky i proto, že několik let v energetice pracoval. Loni na čas pozastavil své působení ve funkci kvůli kandidatuře v prezidentských volbách, ve kterých ale nepostoupil do druhého kola. Ze stejného důvodu pozastavil výkon funkce člena představenstva monopolního slovenského přepravce plynu Eustream a předsedy dozorčí rady Elektrárny Opatovice.

Jako šéf ODS předsedal dvěma vládám v letech 2006 až 2009. Poprvé šlo o menšinový kabinet složený z ministrů ODS a nestraníků, který ale nezískal důvěru Sněmovny. Druhá Topolánkova vláda byla koaliční vládou ODS, KDU-ČSL a Strany zelených. Topolánek podal demisi poté, co Sněmovna v březnu 2009 vyslovila jeho vládě nedůvěru. Necelé dva měsíce před volbami, 25. března 2010, Topolánek po sedmi letech ve funkci pod tlakem nejprve odstoupil z pozice volebního lídra a ke 12. dubnu odešel z čela strany.

Teplárenské sdružení funguje od roku 1991 a sdružuje všechny významné firmy tuzemského teplárenství. Jeho členové zásobují teplem dálkově zhruba 1,2 milionu domácností, v nichž žijí více než tři miliony obyvatel. Teplo dodávají i průmyslovým podnikům, školám, nemocnicím nebo úřadům.

Výkonná rada je statutárním orgánem Teplárenského sdružení ČR a jeho nejvyšším orgánem v období mezi valnými hromadami. Funkce předsedy je nehonorovaná.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

karlos107 ( 17. listopadu 2018 11:31 )

Už má dost nakradeno proto odchází hajzl

kradlous ( 17. listopadu 2018 08:03 )

Zakladatel mafie a kmotrů se loučí a mě je z toho smutno.Takový dobrý hulvát to byl.

marmat ( 16. listopadu 2018 21:19 )

TAKOVEJ NÁŘEZ, JAKO PRÁVĚ DOSTÁVÁ NA BARRANDOVĚ K 17.LISTOPADU KALOUSEK OD SOUKUPA SNAD NIKDO NIKDY NIKDE V MEDIÍCH NEDOSTAL......Kur.a to je soda!!! Snad se dočkáme i "medailonku" pana Topolánka !!!

.tg.bb ( 16. listopadu 2018 18:51 )

Herodesová je přece Monička.

marmat ( 16. listopadu 2018 17:31 )

To musí být pro něj "PECKA"....premiér stíhanej za prostavěnou dotaci 50 melounů To by mu s Dalíkem nestačilo ani na výlet na Formuli 1.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa