Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Playboy (30) s autem za 5 milionů asistentem šéfa KSČM. „Rudá p*ča,“ schytal to

Autor: Jakub Tomek, Tomáš Belica - 
9. listopadu 2018
05:00

Jak se ti dva mohli dát dohromady, je opravdu záhadou! Vojtěch Filip (63, KSČM) řídí zchudlou stranu, která ordinuje rovnost pro všechny. Jeho poslanecký asistent Rudolf Rudyšar (30) zase ztělesňuje zlatou mládež a své peníze i sporťáka za 5 milionů korun rád staví na odiv. A jako takový se zřejmě cítí být nad zákony!

Noční můrou pro obyvatele Malé Strany a zřejmě i pražské strážníky je Filipův poslanecký asistent Rudolf Rudyšar. „Má hlučné sportovní auto Audi R8 za několik milionů, které při jízdě schválně túruje a parkuje, kdekoliv chce. Nejčastěji na zákazu zastavení v Hellichově ulici, ale jinak běžně po chodnících,“ napsal Blesku čtenář. O tom, že mladý Rudyšar autoškolu nejspíše prospal, se mohl včera přesvědčit také fotograf Blesku. Rudyšarova červená audina opět parkovala za značkou se zákazem. A ještě v protisměru!

Poradili mu to policisté?!

Sám Rudyšar Blesku vysvětlil, že chce takto dopadnout vandala, který mu jeho audinu už několikrát poškodil, a že ho dokonce k nerespektování předpisů nabádali sami muži zákona! „Policie mi radila, abych se vždy snažil parkovat co nejblíže kamerovému systému pro další identifikaci pachatele. S ohledem na snahu parkovat co nejblíže kamerám se občas postavím na místo, které není vyhrazené k parkování, a někdy tak udělám i v situaci, když je volné parkovací místo, ale není pod kamerou,“ napsal Blesku.

Heč, další pokuta!

Jenže… Sociální sítě Rudyšara ukazují jinak. Jako milovníka benzinu, který se za přestupky nijak nestydí, právě naopak! Jeho Instagram je plný fotek, kde tachometr jeho sportovních vozů zdaleka přesahuje nejvyšší v Česku povolenou rychlost. Anebo jak je zrovna jeho přestupek řešen strážníky. Naposledy se takovou fotečkou mladý playboy pochlubil letos v říjnu. „Ty sis u měšťáků otevřel účet, viď?“ napsal k fotce Rudyšarův známý. „Oni si ho otevřeli u mě,“ odepsal mu Rudyšar. Blesk se na Rudyšarovy přestupky zeptal městské policie, její mluvčí Irena Seifertová ale vzkázala, že ke konkrétní osobě nemůže nic říct.

Úlitba mamince?

Blesk se také zeptal Vojtěcha Filipa, jak se mladý Rudyšar, který mimochodem před osmi lety kandidoval ve volbách za pravicovou TOP 09, v jeho službách ocitl. Jednou z možností je, že do funkce asistenta jej mohla upíchnout jeho matka Alexandra Rudyšarová (53), někdejší šéfka organizace CzechInvest a současná politická náměstkyně na ministerstvu průmyslu a obchodu (MPO). Právě do čela tohoto rezortu Rudyšarovou komunisté prosazovali, funkci nakonec získala Marta Nováková (64, za ANO). „Žádná souvislost s jeho přijetím u mne a jeho matkou tady není, šlo mi jen o odbornost, kterou nemá žádný jiný z mých asistentů,“ napsal Blesku Filip. Sám Rudyšar pouze konstatoval, že díky Filipovi má „…možnost pracovat pro jednoho z našich nejzkušenějších politiků“.

Pěst na oko

Filip se také vyjádřil k tomu, jak Rudyšara za práci odměňuje. Ze zákona totiž dostává poslanec na pomocníky 45 tisíc měsíčně. „Odměnu lze poskytnout jen na základě faktury, kterou zatím pan Rudyšar nevystavil, a tedy odměnu nedostal,“ dodal Filip. Ten má asistenty tři, a pokud by pak částku rozděloval „soudružsky“ rovným dílem, Rudyšar by měl 15 tisíc hrubého měsíčně. Jenže to playboy nejspíš měsíčně propálí jen za benzin pro svou desetiválcovou sportovní audinu. A kdyby s ní náhodou zaparkoval před sídlem KSČM v ulici Politických vězňů, asi by to byl poprask. Strana totiž po loňských parlamentních i letošních senátních a komunálních volbách ztratila mandáty a tím na státních příspěvcích přišla o asi 97 milionů. A proto dnes spousta zaměstnanců na ústředí podle informací Blesku dělá jen za minimální odměnu…

Káru chce střelit!

Rudyšar se nemusí obávat, že by za své parkovací excesy nasbíral trestné body a přišel o řidičák. Za přestupek mu hrozí maximální pokuta 2000 Kč, v případě odtažení vozidla by zaplatil ještě 1900 Kč. Peněz má podle všeho dost… Přesto říká, že víc než na pokutách zaplatí za opravy auta, které mu prý neustále ničí nějaký vandal – Blesku poslal i fotodokumentaci. Podle něj jde o mstu za to, že pracuje pro místopředsedu Sněmovny Vojtěcha Filipa. „Situace v poslední době graduje, protože nyní pachatel začal nalepovat i vzkazy na vchod mých domovních dveří vč. nápisů typu »Rudyšar je rudá pí*a«. Vůz bude prodán, protože je to celé velmi nepříjemné,“ sdělil.

Kluk od Filipa

Asistent předsedy KSČM Vojtěcha Filipa (63) a syn Alexandry Rudyšarové před 8 lety neúspěšně kandidoval v komunálních volbách v Praze 5 za TOP 09. Z dostupných zdrojů lze vyčíst, že v roce 2012 neobhájil svoji bakalářskou práci s názvem „Lyndon B. Johnson jako politická osobnost.“ Magisterský titul má ale z oboru bezpečnostní studia na Karlově univerzitě. Donedávna působil i ve firmě HRH Laudabiles a ICON, ve kterých svoji činnost ukončil před pár měsíci. Na sociálních sítích lze také dohledat, že před svým červeným Audi R8 za 5 milionů měl BMW M3 za necelé dva miliony s modrým lakem na přání.

blamal ( 12. února 2019 08:48 )

Slizkej spratek vy.ch.cany zlo.dejsky matky,ktera loupila jak s temi graz.ly z Mostecky uhelny, tak v Czechinvestu a vsude, kam jeji hamizne oko pohledlo. Do teplaku oba!!

borjar ( 10. listopadu 2018 09:04 )

Oni mají průkaz sněmovny tj. Imunita .

borjar ( 10. listopadu 2018 07:19 )

Komunista by měl být vzorem , ten Filip se jím nějak nevydařil .

borjar ( 10. listopadu 2018 07:19 )

Komunista by měl být vzorem , ten Filip se jím nějak nevydařil .

spliny ( 9. listopadu 2018 17:07 )

Kde si nakra.dl 5 mega ve 30ti na tak drahé auto??????? V Česku bují korupce, podvody a zlodějna že páni politici,co s tím ráčíte udělat???????????????? Kulový,že.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa