Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hamáček po volebním propadáku: „Půjdu žádat vedení strany o důvěru“

Autor: ČTK - 
17. října 2018
08:47

Předseda ČSSD Jan Hamáček na sobotním jednání ústředního výkonného výboru strany požádá o důvěru na dobu do březnového sjezdu. Bez takového kroku nelze dál pokračovat, řekl ve středu na tiskové konferenci po jednání vlády. Hamáček svou žádostí bude reagovat na výsledek komunálních a senátních voleb, ve kterých sociální demokracie neuspěla.

"Je potřeba předstoupit před členy tohoto nejvyššího orgánu sociální demokracie mezi sjezdy, sdělit jim svou vizi na fungování sociální demokracie pro následující měsíce, minimálně do sjezdu, který nás čeká v březnu, a v souvislosti s tím požádat o důvěru při realizaci této vize," řekl Hamáček. Detaily své vize představovat nechtěl, podle něj by ji měli slyšet jako první členové širšího vedení ČSSD.

"Já jsem přesvědčen, že bez tohoto kroku prostě není možné pokračovat. A potom, jak dopadly volby, jako předseda strany cítím potřebu takto se na členy sociální demokracie obrátit. A výsledky hlasování bych nepředjímal, nechme to na sobotu," řekl Hamáček.

V úterý se Hamáček zúčastnil jednání stranické platformy Zachraňme ČSSD, kde podle něj byla místy vyhrocená debata. Někteří členové platformy vyzývali k obměně vládního zastoupení sociální demokracie, která má v koaličním kabinetu s hnutím ANO pět ministrů. Ministři podle části platformy nenaplňují potenciál, který straně účast v kabinetu dává. Hamáček takový požadavek odmítl, podle něj není rekonstrukce vlády tři měsíce po jejím jmenování na pořadu dne.

marmat ( 17. října 2018 21:51 )

Chuti to vloni.... Poslali Sobotku... Ten dostal skoro holí Vevolbach propadák.... Pokud se chtej VYNULOVAT DEFINITIVNĚ můžou pouze pokračovat... Poche to MEl dorazit a ZAS NIC. Ale chybí jeden slepící krok.

marmat ( 17. října 2018 21:37 )

Nic... Vystrčí ho pro další kroky strany předseda Zimola....!?

marmat ( 17. října 2018 21:34 )

To mu krivdite... Nebylo To jeho gusto..... To už byly trucy Chovance a Zaoralka.... Místo vítězství za 18 měsíců anti- Babis "TAKTIKY" totální dno v panice že svych amatérských postupů

marmat ( 17. října 2018 21:28 )

Nedaji důvěru... Vlezou tam místo něj??? Jak? A dobijou to, co odstartoval Sobotka???

marmat ( 17. října 2018 21:22 )

Kdopak naposled slyšel o Zimolovi, Chovancovi, Zaoralkovi..... Tak teď si budou dávat Hamacka, za svou "antibabis taktiku" , která je ztrestala Titanik Em A pořád nemají dost???!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa