Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babiš na Primě „mučil“ moderátorku grafy. Neměla brýle, tak si k ní i lehl

Autor: Jan Kálal - 
2. září 2018
14:25

Kdo si v neděli zapnul na Primě Partii s Andrejem Babišem (ANO), měl k politickému výkladu „nášup“ v podobě bohaté řeči těla premiéra. Babiš přišel do studia vyzbrojen štosem grafů, jenže od moderátorky Terezie Tománkové ho produkce posadila, jak nejdál mohla. Když si Tománková opakovaně stěžovala, že na grafy špatně vidí a že nemá brýle, premiér se k ní se svojí výbavou naklonil a prakticky se položil na stůl. Protože měl ten den 64. narozeniny, moderátorka s bohatým dekoltem ho nechala udělat to, co chtěl nejvíc. Bez přestání mluvit.

Partie se na obrazovku Primy vrátila po letní pauze a její moderátorka měla před nedělním obědem před sebou velké sousto. Premiéra Andreje Babiše, který přišel debatovat bez dalšího oponenta. Od tématu migrace vedl oslí můstek ke státnímu rozpočtu. „Z Německa mě tento týden zaujala ještě jedna zpráva. A to byl jejich rozpočet, má rekordní přebytek,“ uvedla Tománková další část pořadu.

„Neuvěřitelný, neuvěřitelný,“ začal se usmívat Babiš. Dobře věděl, že si grafy na Primu nebral marně. Jako startovní výstřel pro něj pak zazněl dotaz na to, proč v Česku oproti Němcům hospodaříme s deficitem. „Na to jsem čekal, paní redaktorko. Ale já už to říkám asi po sté. Protože jedna věc je plánovat deficit: Tady jsme plánovali 70 miliard, a byli jsme v přebytku,“ prohlásil Babiš už s prvním grafem v ruce.

Premiér Andrej Babiš (ANO) na Primě s grafy a moderátorkou Terezií Tománkovou (2. 9. 2018) Premiér Andrej Babiš (ANO) na Primě s grafy a moderátorkou Terezií Tománkovou (2. 9. 2018) | Reprofoto TV Prima

Tománková zpozorněla a snažila se na čísla co nejvíc soustředit. Z její vzdálenosti to ale nebylo snadné. „Tak to byl rok 2016. Já na ty vaše grafy trošku špatně vidím. 2017...“ zmínila. Premiér se ale nechtěl nechat připravit o slovo. „2017... Nechte mě prosím jednu minutu mluvit. V kuse,“ opáčil. A moderátorka kapitulovala: „Ale jen proto, že máte dnes narozeniny.“

Babiš poděkoval za dárek a pochválil se

„Jo, vidíte. Tak děkuju za dárek. Tady jsme byli vyrovnaní, 2017, a plánovali jsme minus 60,“ vedl si premiér svou, aniž by se mu v číslech „vrtal“ například jeho politický sok Miroslav Kalousek z TOP 09. Babiš pak dál pokračoval o miliardách v rozpočtu, aby se rovnou i pochválil: „My sice plánujeme minus 40, ale my nejsme schopni plánovat evropské a české peníze. My máme přebytkový nebo vyrovnaný rozpočet, takže Babiš splnil slib.“

Když vzal Babiš do ruky další graf, moderátorka přeci jen zneklidněla. „Ale ještě poslední věc, protože někdo stále říká, že se zadlužujeme: Je to lež. Nezadlužujeme. Tady nastoupil Babiš, 2014. A tady to letí dolů, stále snižujeme dluh. Jsme jedni z nejlepších v Evropě,“ zmínil premiér.

Moderátorka zkusila oponovat i bez brýlí

„Já... Já nemám brýle, špatně tam vidím. Vy končíte rokem 2018. Ale mezikvartálně ten dluh stoupá,“ snažila se oponovat Tománková. „Samozřejmě. Ale podstatné je, co je koncem roku,“ zpražil ji hned premiér, který ale přeci jen čelil dalšímu pokusu o odpor. „Víte co, pane ministře, pane premiére. Mám taky graf a tady to stoupá, očekáváte, že to půjde zase dolů?“ ukázala Tománková svoje podklady s velkým logem ČTK.

Jenže Babiš byl nekompromisní. „Máte špatný graf,“ školil moderátorku, která se zkoušela hájit tím, že jde o data Českého statistického úřadu. „Vy nemůžete posuzovat zadlužení v rámci kvartálu. Celoročně a vždycky na konci roku snižujeme dluh. A jsme jedni z nejlepších,“ dokončil Babiš myšlenku. A pak mohl v klidu vršit graf za grafem. Třeba ten, jak se v Česku měnil průměrný důchod.

Na celou nedělní Partii se můžete podívat zde

marmat ( 4. září 2018 00:22 )

zdenkku připravte na ráno nové niky a šup do hajan...nebo do tepláků

marmat ( 3. září 2018 21:19 )

Dnes VYAUTOVÁNA "vesvkozisku!" redakce prohlédla diskuzi...PRAVIDLA DISKUZE BUDOU MÍT MANTINELY ??? snad ano.....je tam ovšem ještě mnoho TOHO.

marmat ( 3. září 2018 21:12 )

A ještě víc pro ty současný...mám zoufalý strach, aby mi soudružku Semelovou nepřebral soudruh Grebeníček !!!

salto ( 3. září 2018 19:30 )

Neměla brejle? Takže ta dáma nebyla připravená. Vedení Primy by z toho mělo vyvodit důsledky.

marmat ( 3. září 2018 18:30 )

Z NEZNÁMÝCH důvodů se místní trollové doslova "vrhli" na naši pých Generála Petra Pavla....frajera až na půdu !To je ovšem naprosto nestravitelný sousto pro IQ našich zdejších "dobráků".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa