Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babišův šéf spravedlnosti přišel o svobodu. Ministr Kněžínek se oženil

Autor: jko, kal, simao, vei - 
1. září 2018
08:50

Do vlády Andreje Babiše (63, ANO) přišel Jan Kněžínek (za ANO, 39) jako nová krev, když po plagiátorské aféře střídal na ministerstvu spravedlnosti Taťána Malou (36, ANO). Prezident Miloš Zeman ho jmenoval začátkem července a už tehdy zmiňoval, že je zasnoubený. Svoji dlouholetou partnerku Pavlu Zdráhalovou (32) si pak podle zjištění Blesku vzal poslední srpnový den, sňatek ministr sám potvrdil a podělil se o jednu z fotografií.

„Dne 31. 8. 2018 jsem se oženil se svou dlouhodobou partnerkou Pavlou Zdráhalovou. Sňatek se uskutečnil v Praze,“ uvedl Kněžínek pro Blesk. Ze snímku novomanželů je patrná i společná linka. Ministr svůj modrý oblek doplnil o růžovou kravatu, aby ladil s kyticí své krásné nevěsty, která mu řekla „Ano“.

Kněžínek Blesk Zprávám potvrdil, že jeho vyvolenou je bývalá mluvčí legislativní rady vlády či někdejší šéfka kabinetu na ministerstvu kultury. Později se přesunula na stejnou pozici na minsiterstvu práce a sociálních věcí. 

Právník a jihlavský rodák Kněžínek se čtenářům Blesk Zpráv představil ve velkém rozhovoru v polovině léta. V něm mimo jiné uvedl, že největší změnou po nástupu na ministerstvo je pro něj doprovod ochranky. „Pociťuji to nejen profesně, ale i ve svém soukromém životě,“ zmínil ministr, který si zatím ještě nenašel cestu na Čapí hnízdo svého vládního šéfa. Tedy na ekofarmu na Benešovsku, kvůli které premiér čelí trestnímu stíhání.

„Na první pohled je na mně vidět, že já necvičím jógu, ani moc nejezdím, ani necvičím na kole. Ale mou velikou zálibou je cestování. Ať už po České republice, nebo i jinam,“ uvedl Kněžínek, když vypočítával rozdíly mezi ním a svým předchůdcem v úřadu Robertem Pelikánem (38, ANO).

Ministr zmínil také, jak vnímá ranní starty jednání vlády: „Jsem celkem ranní ptáče, ale je pravda, že těch šest hodin bývá někdy poměrně krutých, ale zas na druhou stranu je alespoň poměrně průjezdná Praha.“

Video se připravuje ...
Další videa