Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Sedící Zeman se nevešel na přátelské fotky lídrů NATO. Zůstala jen jeho noha

Autor: bud - 
11. července 2018
16:58

Na summitu NATO, který se dnes koná v Bruselu, zastupuje Česko prezident Miloš Zeman. Chce tam hájit české zájmy, ale přinejmenším podle fotografií je zatím spíše „neviditelný“. Při neformálním společném pózování státníků po pořízení takzvané „family photo“ na rozdíl od ostatních seděl na kraji a do objektivů fotografů se tak v některých případech nevešel. Oříznutý je také na hlavní fotografii státníků na oficiálním webu aliance.

V Bruselu začal summit Severoatlantické aliance (NATO), na který dorazili hlavní představitelé členských zemí, včetně amerického prezidenta Donalda Trumpa. Summit má projednat některé strategické otázky budoucnosti a ukázat jednotu skoro sedmdesát let starého transatlantického spojenectví.

Už jeho úvod ale provází napjatá atmosféra. Právě Trump totiž ani těsně před jednáním nepolevil ve své tvrdé kritice evropských spojenců, především Německa, a jejich nízkých výdajů na obranu.

Posadil se vedle ostatních

Za Česko vyrazil na setkání lídrů prezident Miloš Zeman, který je vrchním velitelem ozbrojených sil. Už brzy po zahájení se projevila Zemanova zdravotní indispozice, když se po focení oficiální společné fotky kvůli únavě musel posadit na židličku.

Na oficiálním snímku nechyběl, ale protože se potom posadil, nevešel se bohužel do záběru většiny fotografií z neformálního pózování nebo poslouchání projevu generálního tajemníka. Třeba na celkovém záběru, který publikovala agentura Reuters, zůstala pouze Zemanova noha. Prezident chybí i na hlavní fotografii k  článku o události, kterou NATO zveřejnilo na svém oficiálním webu.

Miloš Zeman chybí na oficiálním webu NATO. Miloš Zeman chybí na oficiálním webu NATO. | NATO

 

avina ( 13. července 2018 11:53 )

Kenny - tvůj fotr Ti dělá ostudu, stydíš se za něj a zde komplex léčíš. Chudáčku, nulo trapná.

avina ( 13. července 2018 11:50 )

To bylo čekání na fotografa. Na oficiální fotce je prezident- stojí vpravo. Ti vzadu nejsou moc vidět.

avina ( 13. července 2018 11:46 )

Čekání na fotografa.Autor nemá oficiální fotku, kde prezident Ing.M.Zeman stojí? Měl by si ji vypůjčit. A co ti, co na jeho fotce stojí vzadu a nejsou vidět. Proč?! Prezident MZ z minizemičky je v zájmu, úspěch.

ozzy222 ( 13. července 2018 09:37 )

O Vás nejde, ale na tyto fotky se dívá celý svět, a to mně vadí.

kenny99 ( 12. července 2018 20:23 )

Ten starý,trapný,nechutný notor nám dělá jen ostudu🤢!Za takového prezidenta se musí většina národa stydět!😠!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa