Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Poslední čin Kaliňáka? Těsně před odchodem vyplatil odměny přesahující 10 tisíc korun

Autor: Darina Jíchová - 
11. dubna 2018
17:55

Poslední čin Roberta Kaliňáka na postu ministra vnitra jistě potěšil jeho zaměstnance a policisty. Denník N informoval o tom, že jim těsně před svou demisí rozdal plošné odměny přesahující 10 tisíc korun. Odměny dostávají pracovníci ministerstva vnitra dvakrát ročně, na podzim a v dubnu. Letos však zaměstnance překvapila jejich výše.

Zaměstnanci rezortu a policisté při „rozlučce s Kaliňákem“ obdrželi každý ke svému platu 400 eur hrubého, což je asi 10 130 korun. Pracovníci ministerstva vnitra uvedli, že za celé roky odměny v takové výši nepamatují. Stát to vyšlo zhruba na 380 milionů korun.

Kaliňákova demise a konec Ficovy vlády

Exministr svoji rezignaci ohlásil na tiskové konferenci v pondělí 12. března, jeho odchod z funkce po vraždě investigativního novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho přítelkyně Martiny Kušnírové (†27) požadovali lidé na protivládních demonstracích, které pořádalo hnutí Za slušné Slovensko. Pro jeho odstoupení se vyslovila také opozice a koaliční strana Most-Híd.

Po Kaliňákovi svůj odchod oznámil také expremiér Robert Fico, následně skončili téměř všichni ministři jeho vlády. Ficovým nástupce se stal Peter Pellegrini, který následně prezidentovi Andreji Kiskovi předložil návrh nové vlády. Jeho první verzi, ve které na funkci ministra vnitra figuroval Jozef Ráž mladší, ale Kiska odmítl. Kaliňáka nakonec vystřídal bývalý ministr zdravotnictví Tomáš Drucker.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa