Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Manévry na pohřbu Ficova kolegy: Prezidenty, premiéry a politickou elitu hlídala speciální ochranka

Autor: Mii - 
10. dubna 2018
17:26

Smutná atmosféra zavládla v úterý odpoledne v Košicích. V druhém největším slovenském městě proběhl pohřeb politika Pavola Paška, který opakovaně vedl slovenskou Národní radu. Zároveň byl místopředsedou Ficovy strany SMĚR – sociální demokracie. Rozloučit se politikem přišla celá slovenská elita včetně expremiéra Roberta Fica a současného premiéra Petera Pellegriniho. Informoval o tom server Pluska.sk. Paška na poslední cestě doprovází píseň od Whitney Houston I Will Always Love You.

Podle serveru Pluska.sk se jednalo o jeden z největších pohřbů, které kdy Košice zažily. Dorazila na něj jak Paškova rodina, tak jeho známí a kolegové. Těch bylo vzhledem k politikově historii početně – poslední sbohem přišli říct odborníci, ředitelé nemocnic, ústavní soudci i předsedkyně slovenského Ústavního soudu Ivetta Macejková.

Nechyběli ani bývalí prezidenti Ivan Gašparovič a Rudolf Schuster. „Je mi to upřímně líto. Byl to pro mě šok!“ komentoval v úterý smrt politika exprezident Schuster. Na bezpečnost v okolí obřadní síně dohlížela speciální ochranka z Úřadu pro bezpečnost ústavních činitelů.

Ve smuteční místnosti se společně potkali předseda Směru-SD Robert Fico, premiér Peter Pellegrini, předseda parlamentu Andrej Danko, místopředseda parlamentu Martin Glváč, ministr hospodářství Peter Žiga, vicepremiér Richard Raši, ministr práce Ján Richter, manažer Viktor Stromček nebo místopředseda Národní rady Béla Bugár.

Politik nedávno oslavil 60. narozeniny

Přítomný byl i primář Kliniky gerontologie a geriatrie v Letecké nemocnici v Košicích Peter Jonáš, který byl u Paškových posledních minut a vezl jej do nemocnice, když se mu minulý pátek udělalo zle. I se jej pokoušel na parkovišti oživit, ale Paškův život nezachránil. Politik zemřel na infarkt.

Stejně tak přišel ředitel Východoslovenského ústavu srdečních a cévních chorob František Sabol, který měl Paškovi v úterý 10. 4. operovat srdce. Tohoto zákroku se ale expředseda Národní rady nedožil.

Paška v březnu oslavil 60. narozeniny. V čele slovenské Národní rady působil v letech 2006 až 2010 a následně 2012 až 2014. Z funkce odstoupil, když začala být probírána jeho účast v kauze nákupu předraženého počítačového tomografu v nemocnici v Piešťanech. Tehdy jej nahradil Peter Pellegrini, současný slovenský předseda vlády.

gladio ( 10. dubna 2018 23:00 )

za slušné slovensko, retardovaní zločinci s mafiánem kiskou lichvářem, zlodějem daní , pozemkovým podvodníkem napojeným na terorismus,povstání mentálně zaostalých

gladio ( 10. dubna 2018 22:50 )

dočasně odstoupil kvůli tomografu?? vč havlofašistické zlodějské mafie ods, topstan,kdu, zel, čssd,a jejich klony, rozkradly majetky za 10 bilionů ,rozkradly stovky podniků , kolaborantům s nacisty katolické církvi darovaly majetky za stamiliardy, pomocí solárního tunelu okrádají občany o 40 mld ročně ,nepřetržité korupční zlodějiny za miliardy,kradli volební mandáty, a místo aby byli v kriminálech jsou vysmátí dál

pulsar ( 10. dubna 2018 18:26 )

Elita? Zisli sa tam zlodejske mafianske spiny najma zo SMERu aj s tym vypatlanou zlodejskou hranatou Filckou

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa