Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Začíná konference, na kterou Babiše nepustila nemoc. Svět řeší bezpečnost

Autor: ČTK, bud - 
16. února 2018
07:40

V Mnichově v pátek odpoledne začne tradiční bezpečnostní konference, na níž se k veřejným debatám i zákulisním rozhovorům o situaci na mezinárodní scéně sejde kolem dvaceti hlav států a šéfů vlád. Česko budou v bavorské metropoli zastupovat ministr zahraničí Martin Stropnický a ministryně obrany Karla Šlechtová (oba za ANO). Premiér Andrej Babiš (ANO) účast zrušil kvůli nachlazení.

„Premiér zrušil cestu ze zdravotních důvodů,“ řekla mluvčí vlády Barbora Peterová. Babiš se podle ní potýká s nachlazením. Rozhodnutí o zrušení účasti padlo ve středu.

Hlavními tématy 54. bezpečnostní konference mají být oslabování stávajícího mezinárodního pořádku, budoucnost Evropské unie nebo situace v oblastech konfliktů, ať už to je Sýrie, Jemen, Libye nebo Ukrajina. 

Mezi nejsledovanější účastníky konference budou patřit izraelský premiér Benjamin Netanjahu, americký ministr obrany James Mattis, šéfka britské vlády Theresa Mayová, ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov nebo ukrajinský prezident Petro Porošenko.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa