Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

„Hanba!“ křičeli lidé na nacionalisty s Okamurou. Šéf SPD sezval do Prahy protiuprchlické strany

Autor: jer, ČTK - 
16. prosince 2017
16:59

Za hlasitého hvizdu a s pokřiky „Hanba“ a „Proti fašistům“ dorazilo několik set demonstrantů k pražskému TOP hotelu, kde se dnes koná setkání představitelů evropských protiimigračních stran. Z pražských Roztyl, kde se ve 14:00 sešli, pochodovali v poklidu s vlajkami Evropské unie. 

Za hlasitého hvizdu a s pokřiky „Hanba“ a „Proti fašistům“ dorazilo několik set demonstrantů k pražskému TOP hotelu, kde se v sobotu konalo setkání představitelů evropských protiimigračních stran. Z pražských Roztyl, kde se ve 14:00 sešli, pochodovali v poklidu s vlajkami Evropské unie.

Konferenci stran, které spojuje skepse vůči evropské integraci, nacionalismus a odpor proti migraci, pořádá Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury.

V Roztylech k demonstrantům promluvil například Fedor Gál, který připomněl holokaust. Bývalý český velvyslanec ve Francii Petr Janyška hovořil o vzrůstajícím nebezpečí krajně pravicových stran, které vyvolávají nenávist a snaží se rozdělit společnost. Na akci promluvil též bratr Tomia Okamury Hayato, který ve volbách kandidoval za KDU-ČSL.

„Chceme tím ukázat, že Česká republika není lhostejná k projevům nenávisti, šíření dezinformací, kterých se SPD hojně dopouští, a chceme nenásilnou formou vyjádřit protest proti tomu,“ řekl novinářům organizátor protestu Jan Cemper.

Podobná demonstrace se konala i v pátek, kdy se v centru Prahy podle policie sešlo zhruba 300 lidí, převážně levicových aktivistů. Páteční jednání SPD a stran sdružených ve frakci Evropa národů a svobody (ENF) bylo uzavřené.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marti33 ( 17. prosince 2017 14:43 )

Celé to vypadá jako oslaa chanuky

aristo ( 16. prosince 2017 21:56 )

To je s tema fanglema vyhnali z mistni hospody, ze tam prekazej pri obede. No je opravdu sila.

beruna ( 16. prosince 2017 20:27 )

Tahle agresivní přitroublá banda anarchistů a dalších levičáckých extrémistů by měla radši trochu studovat historii a zjistit, kdo byli skuteční "fašisté" a "nacisté". Pokud tito demonstranti považují za fašisty lidi s jiným názorem, který však nijak neodporuje demokratickému postoji, pak je to nesmírné zlehčování skutečných hrůz, které prováděli fašisté. A je nepřípustné, aby média tupě papouškovala takovou nehoráznost.

beruna ( 16. prosince 2017 20:19 )

Hrstka levičáckých extrémistů, kteří nesnesou jiný názor než svůj, jsou v článku označováni za "lidi", zatímco patrioti, kteří chtějí pouze zachovat evropské národní kultury a bránit je proti ilegální migraci kulturně nekompatibilních lidí, jsou označováni za "fašisty". To je totální demagogie a prachsprostá propaganda!

moiaza ( 16. prosince 2017 19:26 )

To je typický český človíček. Když se k nám stěhují Islámisté, tak řve. Když je chceme vyhnat, tak řve. Když se někdo přestěhovalců zastává, řve. Když někdo svolává proti nim demonstraci, řve. Český človíček vlastně ani neví, co chce.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa