Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Okamura pozval do Česka protiuprchlické strany. Lidé demonstrují

Autor: ČTK, pk - 
15. prosince 2017
20:01

Proti setkání představitelů evropských protiimigračních stran v pátek v Praze poklidně protestuje několik desítek lidí. V 18:00 se sešli u hotelu Intercontinental na Starém Městě, rozdávali si letáky s připravenými hesly. Pak se vydali na pochod centrem města. Jeho cíl má být na Jungmannově náměstí. Páteční protest pořádají levicoví aktivisté, další chystají na sobotu, kdy se uskuteční konference politiků z frakce Evropa národů a svobody (ENF). V Praze je hostí hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD).

Na místě je podle zpravodaje ČTK desítka policistů, demonstranti mají bubínky a soundsystém, který doprovodí provolávání hesel a zpěv. „V Parlamentu hnědá pravice, obsadíme města, ulice, jsme antifašistická koalice, neprojdou přes nás!“ zní jedno z provolávaných hesel. Na transparentech jsou nápisy FCK SPD, Sjednocenou Evropu, Již vzhůru psanci této země, Sociální spravedlnost místo rasismu, nacionalismu a xenofobie.

Zástupci stran z ENF chtějí v Praze zveřejnit své vize ohledně další spolupráce zemí v Evropě. Podle nich by měla Evropskou unii nahradit spolupráce suverénních zemí, zůstal by ale zachován volný pohyb osob, služeb, zboží a kapitálu.

Účastníky konference, mezi nimiž by měli být i kontroverzní nizozemský politik a předseda Strany pro svobodu Geert Wilders a francouzská pravicová politička a předsedkyně Národní fronty Marine Le Penová, v pátek očekával ve Sněmovně předseda hnutí SPD Tomio Okamura.

Okamura kritizoval „Kalouskův blok“:

fotrpjotr ( 16. prosince 2017 11:10 )

Od lejna jako ty to sedí.

fotrpjotr ( 16. prosince 2017 09:36 )

Všechny smažky co protestují legitimovat a přidělit jim do rodiny jednu muslimskou rodinu,když si je tak přejí.

wernerovamagdalena ( 16. prosince 2017 08:15 )

Hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob (1) Kdo veřejně hanobí a) některý národ, jeho jazyk, některou rasu nebo etnickou skupinu, nebo b) skupinu osob pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznání, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta. (2) Odnětím svobody až na tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 a) nejméně se dvěma osobami, nebo b) tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

pinky90 ( 16. prosince 2017 08:06 )

Vysmaženej fetblesk opět krmí čtenáře.

europa ( 16. prosince 2017 07:31 )

Chybně napsáno. Ne "protestuje několik desítek lidí", ale "protestuje několik desítek blbců", tak je to správně. Vřele těm pomatencům doporučuji odstěhovat se za svými oblíbenci do jejich vlasti. My je tady totiž nechceme. Ani migranty, ani pošahané sluníčkáře. Běžte do pryč!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa