Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Romy přirovnal k medúzám. Teď ministrův náměstek Novotný opouští ČSSD

Autor: ČTK - 
25. listopadu 2017
11:30

Náměstek ministra průmyslu a mostecký zastupitel Karel Novotný, který přirovnal na Facebooku Romy k medúzám, odchází z ČSSD. Uvedl to v sobotu server Aktuálně.cz. Už dříve se Novotný za svá slova omluvil a byl potrestán výtkou a odnětím čtvrtletních odměn. ČTK se zatím Novotného nepodařilo zastihnout.

Náměstek serveru řekl, že odchází z ČSSD, ale do jiné strany nebude přestupovat. „Jsem ještě zastupitelem a radním v Mostě, ten mandát dokončím, ale poté už se nechci politicky angažovat. Budu se věnovat odborným záležitostem a tomu, co mě baví,“ uvedl. Zda jeho odchod ze strany souvisí se zmíněným rasistickým výrokem, říci podle serveru nechtěl.

Náměstek v komentáři k profilu skupiny Naštvané matky napsal, že „cikáni jsou jako medúzy - otravný a k ničemu“. Ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček (ČSSD) Novotného počínání odsoudil. Novotný se poté za svá slova omluvil.

Novotný byl členem sociální demokracie od roku 1998, v letech 2010 až 2014 působil jako náměstek primátora Mostu. V únoru 2014 se stal náměstkem ministra průmyslu pro sekci podnikání a oblast ochrany spotřebitele. Na ústecké kandidátce ČSSD pro říjnové volby do Sněmovny figuroval na 13. místě.

 

Video se připravuje ...
Další videa