Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Analýza drahého másla i hádka o „český poklad“: Sobotkova vláda naposledy zasedne

Autor: ČTK, Mii - 
11. října 2017
08:10

Ministři vlády premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) ve středu usednou k poslednímu společnému jednání před sněmovními volbami, které se uskuteční v závěru příštího týdne. Věnovat se budou například návrhu vyloučení nevidomých podnikatelů z povinnosti evidovat tržby a analýzám cen másla, které na požádání nechal premiér vypracovat. Hovořit by se mohlo i o aktuálním sporu ČSSD a ANO ohledně těžby lithia. 

Memorandum o těžbě lithia podepsal před týdnem ministr průmyslu Jiří Havlíček (ČSSD) s australskou společností European Metals Holdings. Zatímco ANO hovoří o skandálu, podle sociálních demokratů se hnutí předsedy Andreje Babiše snaží rozdmýcháváním kauzy překrýt své problémy. Šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek v úterý řekl, že očekává, že vláda záležitost projedná.

Ministři se budou zabývat i návrhem na změny v systému investičních pobídek nebo analýzou, jak by bylo možné do českého práva promítnout směrnici Evropské unie o zbraních. Více než 150stránkový dokument se zabývá tím, co bude nutné udělat, kdyby Česko muselo přijmout směrnici, proti které podalo žalobu k Soudnímu dvoru EU.

Vláda bude dál schvalovat mandát pro Sobotku na zasedání Evropské rady v Bruselu 19. a 20. října. Ministři vyslechnou i zprávu o plnění státního rozpočtu za první pololetí roku a projednají možné přelety a průjezdy ozbrojených sil jiných států přes ČR v příštím roce.

Projednávat budou ministři i poskytnutí 27 milionů korun Itálii jako finanční dar na rozjezd společného projektu na pomoc uprchlíkům v Pobřeží slonoviny. Na programu je také memorandum, které počítá s tím, že i po roce 2020 zůstane zachována nižší spotřební daň ze stlačeného zemního plynu na podporu jeho využívání u motorových vozidel.

Video  Máslové šílenství pokračuje. Nedělní sleva nahnala lidi do front.  - Jiří Čada, Zbyněk Schnapka
Video se připravuje ...

krkonos500 ( 11. října 2017 11:38 )

https://www.youtube.com/watch?v=mTvkgKXKFBk

1pravda1 ( 11. října 2017 11:33 )

Sobotka, Chovanec, Zaorálek a poslední kapka Havlíček - zničili ČSSD! PŘEDSTAVITELÉ ČSSD SE CHOVAJÍ OPRAVDU DIVNĚ! COŽ JIM VOLIČI SPOČÍTAJÍ! Jejich preference začaly klesat ihned po Chovancově rychlodeformě policie, která vůbec nebyla projednána v koaliční vládě a účinnost měla během měsíce a nebyli o ni ani informováni státní zástupci. Potom - Sobotka opět bez projednání na koaliční vládě!! šel do médií a dal demisi koaliční vlády, ministři se to dověděli z TV. A nyní, bez projednání na vládě, v hospodářském výboru, tak se Havlíček sebere a jde podepsat memorandum, o kterém zase koaliční vláda neví! Ještě, že KSČM a SPD na to upozornily. A KSČM dodává, že nikdo nezná skutečnou strukturu firmy, pro kterou bylo toto memorandum podepsáno.............. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Zniceni-CSSD-nastup-Okamury-a -penize-CEZu-Z-hadky-sefa-MF-Dnes-se-Sobotkovym-pritelem-se-vyvalily-zle-veci-507576

krkonos500 ( 11. října 2017 11:26 )

Taky stoná? Už jen tu hůl.

gabreta ( 11. října 2017 11:23 )

Sobotka je ukázkovej příklad toho, jak kope chcípající kobyla!!

krkonos500 ( 11. října 2017 11:12 )

https://www.youtube.com/watch?v=fTYdnz4VN0c

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa