Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Ministr školství musí na operaci. Štech začátek školy stráví v nemocnici

Autor: ČTK, kal - 
17. srpna 2017
16:10

Ministr školství Stanislav Štech (za ČSSD) musí na plánovaný lékařský zákrok, uvedlo tiskové oddělení ministerstva. Podle jeho vedoucí Kláry Bílé to ministr nemůže odkládat, jakkoli prý nejde o nic vážného. Podrobnosti nebude ministerstvo sdělovat, dodala. Chod úřadu bude od příštího týdne řídit státní tajemník Jindřich Fryč, na zasedání vlády a při vyjednávání o rozpočtu budou ministra zastupovat náměstci.

Štech byl jmenován ministrem 21. června poté, co jeho předchůdkyně Kateřina Valachová (ČSSD) podala demisi kvůli kauze možného zneužití sportovních dotací. Současný ministr byl dříve náměstkem Valachové.

Hlavním úkolem Štecha do podzimních voleb má být vyjednávání o rozpočtu. S ministrem financí Ivanem Pilným (ANO) o něm Štech jednal poprvé na konci července, o konkrétních sumách peněz spolu ale prý nemluvili. Další setkání je plánováno na příští pondělí, Štecha na něm zastoupí jeho náměstkyně pro řízení ekonomické sekce Zuzana Matušková. „Všechna jednání jsou (panem ministrem) už předjednaná,“ uvedla Bílá.

Podle ministerstva financí překračují požadavky resortu školství už nyní současný návrh výdajů na rok 2018 přibližně o 14 miliard korun. Letos školství hospodaří s rozpočtem 148 miliard korun, na příští rok požadovala Valachová 172 miliard. Ministerstvo financí ve svém návrhu zatím počítá se zhruba 160 miliardami korun. Víc peněz ale požadují zástupci vysokých škol a odborů, jinak jsou v září a říjnu připraveni k nátlakovým akcím.

kiwi65 ( 17. srpna 2017 18:10 )

 Předpokládám že na proplacení prvních 14 ti dnů bude čekat dva až tři měsíce a na zbytek od sociálky dalších 5 - 6 měsíců jak je to běžný u nás zaměstnanců...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa