Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Vymyté mozky. Čuňata!“ Černochová z ODS šila ve Sněmovně do ANO

Autor: ČTK, mah - 
9. června 2017
16:00

Poslankyně a starostka Prahy 2 Jana Černochová (ODS) vystoupila v pátek ve Sněmovně z role dámy. Zákonodárce za hnutí ANO označila za „čuňata“ a „lidi s vymytými mozky“. S ostrými výrazy přišla v diskusi o tom, jestli umožnit kontrolorům České obchodní inspekce používat skrytou identitu. Poslanci ODS proti návrhu měli několik námitek, což vyprovokovalo Martina Kolovratníka z ANO.

Kolovratník občanské demokraty obvinil z toho, že své námitky proti skryté identitě kontrolorů neřešili při projednávání ve výborech Sněmovny, ale při závěrečném schvalování. „To si snad z nás děláte srandu,“ obořil se na zástupce ODS.

Podle Černochové tím zpochybnil právo zákonodárců vystoupit k návrhu v jakékoli fázi jeho projednávání. „Chováte se opravdu jako čuně, pane kolego,“ řekla na Kolovratníkovu adresu.

„Vy jste nepochopil za 3,5 roku, co tady sedíte, o čem ta Poslanecká sněmovna je. Bodejť byste to pochopil. Pokud váš šéf vašeho hnutí (Andrej Babiš) říká, že to je žvanírna, tak vy, jak máte vymyté mozky, tak prostě na tuto rétoriku všichni přistupujete,“ dodala.

Poslanci z ANO: Ať se Černochová omluví

Proti jejímu slovníku se postavila jak poslankyně ANO Zuzana Šánová, která žádala omluvu, tak její kolega Bohuslav Chalupa. „Rozhodně tady nemíním poslouchat slova jako čuňata nebo vymytý mozky. Paní kolegyně je asi od rána rozjetá, tomu rozumím. Nicméně zachovejme si slušnost,“ řekl poslanec.

Černochová se za svůj výrok odmítla omluvit. „Já mileráda řeknu jiné hodnocení vašeho hnutí, ale až v momentě, kdy tady vystoupí šéf vašeho hnutí a omluví se nám všem za věty, že všeci kradnú, že v této Sněmovně je nejméně pět zlodějů a jiné naprosto čuňácké věci, které tady zaznívaly,“ řekla.

Vygradované projevy jsou ve Sněmovně v poslední době skoro na denním pořádku, takto k poslancům mluvil Andrej Babiš v průběhu vládní krize:

Video  Babišův křik ve Sněmovně: Neodstoupím, ani kdybyste mě zabili  - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

zaka ( 10. června 2017 08:49 )

Jak to bylo s kmotry pod hlavičkou ODS to asi zapoměla slepice

jerry ( 10. června 2017 06:32 )

Konečně někdo řekl pravdu!

nic-nez-pravda ( 10. června 2017 01:26 )

Tahle nemytá khunda škaredá jak židovské howno muže tak někomu kázat ...LUDRA ŠPINAVÁ Co čekat od ODS než podobnou špínu..

nic-nez-pravda ( 10. června 2017 01:22 )

A to jste velmi slušny..

1917 ( 10. června 2017 00:52 )

Ještě že tu máme ODS která nám za 27 let v čele posvátným guru Václavem Klausem pedvedla kulturu politiky a jak se správně ty mozky vymývají. Babiš je břídil proti Klausovi, ten předvedl jak rozkrást skoro 2 biliony jen to frklo a ODSsáci mu k tomu plácali jako Kim Čong Unovi. I ten se může u ODSs a Klause učit, že Ty, jak by to řekl Dr.Strosmayer, Krávo nebeská!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa