Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jurečka vyhodil šéfa potravinářského ústavu. Důvody pro byly prý hodně vážné

Autor: ČTK, Mii - 
31. května 2017
11:25

Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) odvolal z funkce ředitele Výzkumného ústavu potravinářského Praha (VÚPP) Marka Světlíka. ČTK to ve středu bez bližších podrobností sdělila mluvčí ministerstva zemědělství Markéta Ježková. Řízením bude od 1. června pověřen Pavel Skřivan, který dříve zastával pozici vedoucího odboru výzkumu - náměstka ředitele.

Návrh na odvolání ředitele schválila rada šesti hlasy ze sedmi. Podle předsedy rady Milana Houšky byly důvody k odvolání vážné, blíže je tehdy nespecifikoval. Rada návrh odeslala na ministerstvo zemědělství, které je zřizovatelem ústavu. Rozhodnutí bylo podle zákona na Jurečkovi, návrh přijmout nemusel. Ani ministerstvo se ve středu k důvodům odvolání nevyjádřilo.

Světlíka jmenoval ministr do čela ústavu v září 2015. Předtím vedl od roku 2012 Výzkumný ústav zemědělské techniky. Od roku 2003 byl na ministerstvu například na pozici zástupce ředitele odboru environmentálního a ekologického zemědělství.

Pod ministerstvo spadá sedm výzkumných ústavů, Výzkumný ústav potravinářského průmyslu byl založen v roce 1958. Svou činností je VÚPP zaměřen především na zlepšení úrovně stravování.

Co si ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) myslel o vládní krizi? Připomeňte si to:

snehulak ( 31. května 2017 19:24 )

Důvod byl jediný a skutečně pádný. Juračkovi donašeči zjistili, že sympatizuje s ANO.

joudajoudovy ( 31. května 2017 18:25 )

kdyz se za tech 27let spocitaji vsechny vsivarny a co vse vyleza a jeste vyleze na povrch, vcetne zapirani o prijeti negramotnych migrantech z afriky a jejich davkach ve vysi zapadu, zavedeni euro atd., vsichni jdeme k ledu. tyto volby jsou pro cesko posledni moznosti, jak tyto prezrane a nadute prajestery poslat do chladku. a navic, co zde zbylo z nerostu a prirodnich zdroju, napr. jiz skoupil karel janecek, ktery dela kalouskoví kampan. jedine babis musi zvitezit, a to pres 50%, aby nemusel spolupracovat s nejakym slepencem, ktery ho nakonec stejne zradi a spoji se s devilem kalouskem. ten na vsechny neco ma, a zacinam verit i na konspiracni teorii, ze nechal odbafnout i mrazka a ma jeho tajny zapisnicek. i buldok paroubek se pred kalousem v tichosti zbalil a odporoucel se. staci se podivat, kde se od roku 1990 do ted, kalous pohyboval, o cem vsem rozhodoval a od koho ma na stranickem uctu pres 330.mil.? skoda, ze neni stredovek..

agfor ( 31. května 2017 16:48 )

Důvod byl jemon jeden - nějaký Jurečkův kamarádíček dostal zálusk na dobře placený koryto.

oltec ( 31. května 2017 16:05 )

Jurečka je jézédácky strup jak chováním tak vzhledem

bizon_pepa ( 31. května 2017 16:03 )

Jak vtom jeli všechny vlády? To bys měl osvětlit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa