Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

„Zdravá zem se před nikým neklaní,“ káže Jurečka v Hovorech z lánů

Autor: val - 
1. ledna 2017
16:14

Tak jako v minulých letech natočil ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) novoroční poselství po vzoru prezidentského. Parodicky je nazval Hovory z lánů a v letošním díle v něm popisuje, jak by měla vypadat zdravá země.

„Co pro mě znamená žít ve zdravé zemi? Znamená to žít v zemi, která nemyslí pouze na to, co bude za rok či za dva či za jedno volební období,“ spustí Jurečka na videu a pokračuje: „Zdravou zemí je země sebevědomá, která se před nikým neklaní, ale spolupracuje. Zdravou zemí je země, co umí bránit své zájmy, umí je hájit a prosadit. Zdravou zemí je ta, která není závislá, ale je maximálně soběstačná.“

Hovory z lánů Mariana Jurečky:

Video  Hovory z Lánů Mariana Jurečky  - Ministerstvo zemědělství/Facebook Mariana Jurečky
Video se připravuje ...

Dál pak vyzdvihuje zdravé životní prostředí, zdravé potraviny, kvalitní půdu, ale také vědu a umění. „Zdravou zemí je země, kde pravda neschází na úbytě, kde slovo dělá muže a činy jsou více než proklamace a populistická gesta,“ tvrdí a závěrem nabádá, aby se každý občan snažil, byť malým dílem, přispět, aby Česká republika byla zdravější.

Okamura: Američané mě srovnávají s Trumpem

Jurečka není jediný, kdo závěrem roku vydal své poselství. Na Nový rok vydal video i poslanec Tomio Okamura, předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie. Ten v něm zejména kritizuje „rostoucí válečnou agresivitu“ Spojených států a chválí „obrovskou zdrženlivost ruské vlády“.

S příchodem Donalda Trumpa do čela USA ale vyhlíží brzký konec napjatých vztahů. „Zvítězil nejméně čekaný kandidát – Donald Trump. Zvítězil člověk, kterého americká celostátní média před volbami názorově srovnávala s francouzskou Marine Le Pen a Okamurou z České republiky,“ napsal Okamura o Trumpově zvolení.

K novému roku se v neděli vyjádřil i premiér Bohuslav Sobotka. Pochválil růst minimální mzdy, kterou chce dál navyšovat. „K 1. 1. 2018 bych chtěl, aby dosáhla aspoň 40 % průměrné mzdy,“ napsal.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

bren.1 ( 1. ledna 2017 23:18 )

co.cot jojone v akci, na Nový rok po celý rok .

avast ( 1. ledna 2017 22:35 )

Jo, a ty jseš ivoadller

ivoadller ( 1. ledna 2017 21:37 )

Ty seš chlapče taky neponaučitelný.

aIIahakbar ( 1. ledna 2017 21:35 )

Protože zdenekk Hunt je cikánský zmrrrrrd, adlere.

ivoadller ( 1. ledna 2017 21:24 )

Chlapče, chlapče, ty jsi neponaučitelný!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa