Podle časopisu Forbes je vévodova rodina 68. nejbohatší na světě. Její jmění se odhaduje na 280 miliard Kč. Majetek Grosvenorů pochází z velké části z velkých pozemků v centru Londýna, bydlí vedle královského paláce.

A kdo zdědí rodinné miliardy? Smrtí Geralda Cavendishe se automaticky v pořadí sedmým vévodou z Westminsteru stává jeho jediný syn Hugh Grosvenor (25). Ví se o něm, že má tři sestry, je absolventem univerzity v Newcastlu. Zůstává nezadaný, ale neustále se motá kolem sukní mladých britských šlechtičen.

Své 21. narozeniny oslavil na party pro 800 hostů, která vyšla na 175 milionů korun. Do povědomí veřejnosti se zatím nejvíc dostal, když se v roce 2013 stal kmotrem George (3), syna prince Williama a vévodkyně Kate (oba 34). K úmrtí svého velkého přítele se už vyjádřila i královna Alžběta. Uvedla, že pozůstalým pošle soukromou kondolenci.

Stačilo málo a synátor mohl po zesnulém tatínkovi zdědit ještě víc. Po červnovém referendu, v němž Britové odhlasovali odchod země z EU, totiž Grosvenor přišel o miliardu dolarů. Výsledek hlasování srazil hodnotu libry a otřásl realitním trhem.

Fotogalerie
32 fotografií