Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Babiš se dočkal divadelní hry. Červený Kukiš jde za kariérou „přes mrtvoly“

Autor: mim - 
19. května 2017
11:30

Žil byl malý Kukiš, co se králem toužil stát a všechny chtěl ovládat. Politickou satiru na aktuální téma kolem ministra financí Andreje Babiše (62, ANO) pod názvem Červený Kukiš aneb Sorry jako! uvádí vršovické divadlo Mana v Praze.

Chlapec, který si usmyslí, že se stane králem, svoji kariéru buduje „přes mrtvoly“. Nakonec se mu ale povede nejen stát se premiérem, ale i prezidentem Československa. Kukišovo počínání přitom tvůrci obhajují dávným šrámem z dětství.

Podívejte se na ukázku z divadelní hry:

Inspirací ke hře byla scenáristovi a rovněž hlavnímu protagonistovi Milanu Deutschovi nespokojenost se současnou politickou situací a kontroverzní postava ministra financí. „Možná podoba s českými politiky je však – samozřejmě – čistě náhodná,“ vylučuje na druhou stranu. Ztvárňuje rovněž prezidentova mluvčího Vlčáčka.

Název hry v sobě nese Babišův výrok, kterým v lednu odmítl v České televizi vysvětlovat do detailů své majetkové poměry a doplnil to slovy „sorry jako“.

Video  „Jste zkorumpovaná pakáž,“ vyjel Babiš na novinářku ČT. Ptala se na dluhopisy.  - ČT
Video se připravuje ...

Vstupné stojí 320 Kč, pro studenty a důchodce 220 Kč a pro držitele průkazu ZTP 150 Kč.

A tady je další moment ze hry Červený Kukiš:

Politická satira měla v Česku na divadle úspěch opakovaně. Nedávno vyprodával představení kabaret Ovčáček čtveráček spojený s počiny prezidentského mluvčího Jiřího Ovčáčka. Dříve bodovala u diváků zas hra Blonďatá bestie postavená na tehdejší výrazně postavě Věcí veřejných a vládní krize Kristýně Kočí.

1kago1 ( 19. května 2017 14:10 )

Proc madaros neziskovy neopraci Peltova Ivanka? Je to aktualni, media o tom mlci a vse by bylo levnejsi? Pro neznale pripominam, ze hra vznikla z prepisu telefonnich odposlechu. "Lepsi Brabec v hrti, nez Pelta na strese?" Co tim tvurci z roku 2012 mysleli? Pelta na strese ministerstva skolstvi? https://www.youtube.com/watch?v=-PifRiDhuhg&t=82s

joudajoudovy ( 19. května 2017 14:00 )

a co jste herci delali poslednich 25.let? sberneho materialu bylo hafo, sami jste jako puhunci nekolikrat exelovali, vcetne doby totalitni. nechame to na volby a pak se uvidi? ale jiz v prestihu lze ocekavat vase vyktiky, jak nedostanete dotace na sve sragor-kulturos. a vlasne proc prispivat prodejnym pijavicim? prace slechti a zdravy duch osvobozuje. i my bychom se radi vratili na zahradky, sportovali, relaxovali, cestovali, hobbykovali a cas venovali rodinam i sebevzdelavani se. proc vas zivit a k cemu?

ivanak ( 19. května 2017 12:31 )

Proč si nevezmou na paškál také Kalouse se Sobotkou?Banda m-g-o-r-ů,jen to ce jim hodí.Nedala bych ani korunu za tyhle přitroublé /ne/umělce.

zdenekk- ( 19. května 2017 12:30 )

Čím to je,že jsem jen takové primitivní,prasečí,pedofilní, autistické hovado.....?Jo už vím,jsem zdenekk,ignotus,rego,informatik,socan68,partizanka_michell,atd...Všichni mame jednu postiženou matku čubbku,to je tím

hvezda8 ( 19. května 2017 12:17 )

TY V TĚCH MONTERKÁCH JSOU CO,HERCI TO URČITĚ NEJSOU PROTO ŽE JE NIKDO NEZNÁ JAK JSOU SKVĚLÍ UMĚLCI.MAJÍ ČERVENÉ MONTERKY V TAKOVÉ U NÁS MAJÍ BEZDOMOVCI CO ZAMETAJÍ ULICE A MYJÍ ZÁCHODY.UŽ SE TĚČÍM JAK BUDEME TUTU A PODOBNOU PAKÁŽ NAVŽDY NEKOMPROMISNĚ ODSTRAŇOVAT.JAKO SLAVNÍ VOJEVŮDCI PA PA.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa