Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Babišovy útoky a chaos Sobotky: Češi „loví“ politiky peticemi s tisíci podpisy

Autor: Václav Lang - 
19. května 2017
05:46

Současná přetahovaná mezi vládními stranami, potažmo prezidentem, se vryla společnosti pod kůži. Vedle demonstrací, kde se scházejí tisíce lidí, se roztrhl pytel také s peticemi. V posledních týdnech jich vzniklo několik a podpisů jsou tisíce. Většinou volají po odvolání protagonistů aktuálního politického hašteření.

„Politické dění posledních dní, zejména pak chaotické chování premiéra ČR Bohuslava Sobotky, poškozuje jméno naší republiky v zahraničí a způsobilo tzv. politickou krizi. (...) Žádáme okamžité odstoupení Bohuslava Sobotky z funkce premiéra s okamžitou platností a vyvolání předčasných voleb. Nemůžeme již nadále nečinně přihlížet tomu, jak nekompetentní osoba kvůli politickému boji ničí jméno této země,“ stojí v jedné z petic, která volá po odstoupení premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Petentů je v tomto případě 149. Pod další peticí s týmž účelem jsou čtyři stovky podpisů. 

Tři a půl tisíce podpisů jsou pod peticí za odvolání ministra financí Andreje Babiše (ANO) a prezidenta Miloše Zemana. „Důvodů je tolik, že by už nezbylo místo na podpisy. Není třeba znovu opakovat nic víc než to, že pokud necháme Andreje Babiše a Miloše Zemana, aby na výklad Ústavy aplikovali princip ‚každý má právo na svůj názor‘, bude tento princip brzy platit s dovětkem ‚nesmí ho ale říkat nahlas, pokud nesouhlasí s názorem vůdce‘,“ píše se v petici, která vyzývá zákonodárce k odvolání vicepremiéra a prezidenta.

Jiná petice, pod kterou je podepsáno necelých 3800 lidí, vyzývá Babiše, aby doložil své tvrzení ohledně „zkorumpovanosti“ novinářů České televize. „V demokratické zemi je nepřípustné, aby politik z pozice své moci útočil na novináře bez důkazů a zastrašoval je tím. Politik je placen z veřejných peněz a má sloužit občanům. Média mají klást nepříjemné otázky beze strachu, že budou napadána. Pokud toto chování začneme tolerovat, můžeme postupně zjistit, že demokracie již není demokracií,“ tvrdí petenti.

Pět a půl tisíce petentů vyzývá prezidenta republiky, aby konal podle Ústavy a odvolal ministra Babiše, jak to žádá premiér Sobotka. Petici inicioval šéf Zelených Matěj Stropnický a podepsali se například Petr Pithart, Michael Kocáb, Táňa Fischerová, Aneta Langerová nebo Babišův bývalý náměstek Lukáš Wagenknecht.

Takto vypadaly v uplynulých dnech demonstrace proti Zemanovi a Babišovi:
Video  Celý záznam druhé demonstrace proti Babišovi a Zemanovi na Václaváku  - Martina Neckářová
Video se připravuje ...

hejhej ( 19. května 2017 10:09 )

Babišovy útoky?????? Pokud někdo sleduje media, zak kdo nejvíce útočí na pana Babiše je arogantní alkoholický Kalousek a po propadnutých preferencí socanů Sobotka!!!! Sobotka se převedl jako chaotický, trapný podrazák, který je pro koryto je schopen i toho nejhnusnějšího, bezpáteřního chování. Redaktoři zase házejí špínu na nepravého. Kdo jim radí a platí za lži a bláboly?? Kde byli demonstranti, když se za Kaluska,ODS,i ČSSD rozkrádala republika, včetně OKD a jejich bytů. Demonstranti jsou organizování tlupou, která leze do řiti Bruselu a Sobotkovi.

xiioma ( 19. května 2017 09:17 )

Cosi velmi prohnilého zdá se býti ve světě Babišově. Otázkou je, zda mu to někdy dojde či bude donekonečna roztáčet svůj trapný kolovrátek

zdenekk- ( 19. května 2017 08:42 )

Čím to je,že jsem jen takové primitivní,prasečí,pedofilní, autistické hovado.....?Jo už vím,jsem zdenekk,ignotus,rego,informatik,socan68,partizanka_michell,atd...Všichni mame jednu postiženou matku čubbku,to je tím

brusic ( 19. května 2017 07:57 )

zdenekk se svymi nicky opet zasahuje! uz aby si nekdo udelil tvrdou pochvalu, provokatere!

..krakonos500 ( 19. května 2017 07:56 )

Teď máme nejhorší vládu od r.1918. Tfuj!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa