Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babiš strávil hodinu v nemocnici. Co mu dělali a máme o něj mít strach?

Autor: Jakub Veinlich - 
17. května 2017
19:20

Vicepremiér Andrej Babiš (ANO) připustil, že do pražského Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) dochází pravidelně. Potvrdil, že tam byl i v úterý a údajně plánovaně. Jenže jak Blesk.cz zmapoval, Babišův program se měnil narychlo. Čtenáře ale vicepremiér a ministr financí uklidňuje, že je v pořádku. Jaké vyšetření podstoupil, stále odmítá upřesnit.

„Já jsem byl na výjezdu ráno ve škole a potom jsem byl na nějakém… byl jsem v IKEM,“ řekl Babiš v úterý na přímý dotaz Blesk.cz, proč zrušil setkání se zástupci podnikatelů na volebním sněmu Hospodářské komory.

Vicepremiér odmítá, že by ho trápily nějaké dlouhodobé problémy. Šlo prý o pravidelnou kontrolu. „Byl jsem jen na běžné kontrole, takže klidně ubezpečte vaše čtenáře, že nejsem nemocný,“ řekl Blesk.cz Babiš ve středu v době, kdy za sebe hledal náhradu na post ministra financí. „Samozřejmě pracuji strašně moc, jsem unavený, ale určitě nemusí mít žádné obavy o mé zdraví,“ pokračoval ve vzkazu čtenářům Blesk.cz.

Vicepremiér Babiš řekl Blesk.cz, že byl na vyšetření v IKEMu: 

Video  Babiš byl na vyšetření v nemocnici IKEM. Co se stalo?  - Jakub Veinlich, Jan Jedliška
Video se připravuje ...

Babiš tvrdí, že v úterý byl v IKEMu plánovaně. Blesk.cz ale zmapoval změny v jeho programu, které tomu nenasvědčují. Na ráno měl vicepremiér původně v kalendáři naplánované vystoupení na volebním sněmu Hospodářské komory a na 10. hodinu dopoledne pak svolal tiskovou konferenci na ministerstvo k další vlně EET.

„To bylo plánované dopředu, tak jsem to absolvoval a za hodinu to bylo vyřízené,“ dušoval se dál Babiš. Jenže - tisková konference v úterý sice byla, ale Babiš ji nechal v pondělí pozdě večer přesunout až na 13. hodinu. A za podnikateli nakonec poslal za sebe možného vicepremiéra Sobotkovy vlády Richarda Brabce. „Chodím na kontroly z hlediska prevence na různé prohlídky, ale nechci to nijak specifikovat, jsem v pohodě,“ tvrdí v předvolební době Babiš.

Pilulky a velký tlak na psychiku

Z ordinace ale ministr neodešel s prázdnou. Dostal pilulky a postěžoval si, že je pod velkým tlakem. Předepsali mi nějaké vitamíny atd…samozřejmě, ten tlak na psychiku je velký …není to nic, že by byl nějaký problém,“ odpověděl Babiš na dotaz Blesk.cz, jaké zdravotní problémy ho do IKEMu přivedly.

„Nechci říkat, na jakém oddělení jsem byl, protože nechci, aby pak byli lékaři nějak zkoušení,“ mlží dál Babiš.

Jisté je, že se vicepremiér u nemocnice stihl vyfotit i s jednou fanynkou, která si pak svůj „úlovek“ dala na Facebook.

Vicepremiér Andrej Babiš u IKEMu v Praze Vicepremiér Andrej Babiš u IKEMu v Praze | Facebook/Dáša Vincencová

krtek. ( 18. května 2017 17:34 )

Amputovali mu oba, aby se priste nešprajcnul Zemanovi v konečníku ...

prvosienka ( 17. května 2017 23:36 )

opak je pravdou...vy češi neviete prehltnúť že vam velí slovák..zadubenci...

prvosienka ( 17. května 2017 23:33 )

odporný arogantný zdenek..nemáte pravdu

prvosienka ( 17. května 2017 23:28 )

moja reč...pan Babiš plus...

prvosienka ( 17. května 2017 23:26 )

preč zo Sobotkom...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa