Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zemanová se setkala s Kajínkem. Dá mu prezident milost?

Autor: Mii, ČTK - 
10. května 2017
13:27

Prezident Miloš Zeman tráví poslední dny se svojí chotí Ivanou na návštěvě Libereckého kraje. Každý z dvojice má ale odlišný program. Zemanová tak ve středu navštívila v rýnovické věznici nejznámějšího českého vězně Jiřího Kajínka, o kterém její manžel před nedávnem prohlásil, že vážně zvažuje, že mu udělí milost. Informoval o tom na Twitteru Zemanův mluvčí Jiří Ovčáček.

Úsměvy a pozitivní atmosféra. Přesně to sálá z fotografií setkání první dámy a proslulého vězně Jiřího Kajínka, které zveřejnil Jiří Ovčáček. Podrobnosti setkání nejsou známy, ale podle vyjádření Ovčáčka je možné, že návštěva souvisí se Zemanovým dubnovým oznámením, že zvažuje pro Kajínka milost. „Setkání nebudu komentovat. Připomínám ale, že pan prezident zvažuje udělení milosti,“ napsal Blesku Ovčáček.

Jiří Kajínek je za dvojnásobnou nájemnou vraždu a pokus o vraždy odsouzen na doživotí. Podle prezidenta je ale Kajínek ve vězení dlouho a existují důvodné pochybnosti o jeho skutečné vině. V dubnu připomněl, že při nástupu do funkce prezidenta požádal tehdejší ministryni spravedlnosti Helenu Válkovou o přezkoumání Kajínkova procesu tak, že by byl odňat plzeňskému soudu a přeložen jinam.

Vinu Kajínek nikdy nepřiznal, policii obvinil z vykonstruovaného procesu a soud z předpojatosti. V důsledku mediálního zájmu se v případu objevila řada nesrovnalostí, později i nové svědecké výpovědi. Tři ministři spravedlnosti podali stížnost na chyby při vyšetřování. Kajínek žádá o obnovu procesu, zatímco jiní svědkové ho obviňují z manipulace veřejným míněním a ze zastrašování.

VIDEO: Jiří Kajínek o vztahu s učitelkou

Video  Kajínek o vztahu s učitelkou  - Z knihy Jiří Kajínek - Můj život bez mříží
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pavucinka ( 10. května 2017 17:29 )

škoda,že se Zeman teď tak zahodil. Bývala bych mu dala hlas.

cukrenka ( 10. května 2017 17:29 )

za zlodějiny si odseděkmuž dost.

rego_senior ( 10. května 2017 16:25 )

 Basa mu zjevně svědčí, vrahounovi.

ellenic ( 10. května 2017 15:42 )

Evicka13 Souhlasím, také to tak vidím, hlavně, když se dívám na prezidenta v TV .

ellenic ( 10. května 2017 15:33 )

Je docela možné, že nevraždil, to neumím posoudit. Ale co mne zaráží je zájem manželky prezidenta a návštěva u vězně . Snad jsou jiné politování hodni lidé, maminky s těžce nemocnými dětmi, mámy dětí s autismem, kde stát se málo stará. Také by měla svému manželovi vysvětlit, že už by neměl kandidovat , stačí se na něho podívat v TV a vidím muže, který už by se měl stáhnout do ústraní. Bezu opory to nezvládá a zvláště při oficiálních záležitostech je to víc než patrné. Možná proto se ani neúčastnil poslední akce, kde chyběl .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa