Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kajínek píše z vězení: Nepracuji a věřím v Zemana!

Autor: aba - 
1. května 2017
21:00

Snad nejznámější český vězeň Jiří Kajínek předvedl brilantní útěk, ale momentálně ve vězení nepracuje. Co mu v tom brání a co si myslí o prezidentu Zemanovi, prozradil v dopise zaslaném z vězení.

Dopis uveřejnil server TN.cz, pro který zaslal vězeň své odpovědi. V dopise Kajínek tvrdí, že ve věznici momentálně nepracuje, protože na to má příliš chatrné zdraví. Zdravotní důvody uvádí, když si stýská, že mu dozorci nutí práci, kterou vykonávat nemůže. Podle jeho slov už je tomu tak 20 let.

Soudy podle něho jasně a opakovaně daly najevo, že nový proces nepřipustí, a tak se upnul k milosti, o které uvažuje Zeman. „Věřím tomu, že prezident Miloš Zeman velmi vážně uvažuje o tom, že mi udělí milost. Nechápu, že by si vůbec někdo mohl myslet, že by to tak nemělo být,“ píše v dopise.

V ručně psaném listě, který je velice špatně čitelný a s jeho rozšifrováním musel pomáhat grafolog, trvá Kajínek i nadále na své nevině, ale o milost už žádat nebude. Prý žádal již několikrát a vždy s negativním výsledkem, takže by to nemělo smysl. Spoléhá tedy na uvážení prezidenta, a dokonce už má i plány do budoucnosti. O těch se ale nechtěl rozepisovat, dokud se z vězení nejdříve doopravdy nedostane.

Na Kajínkovu první reakci na možnou prezidentskou milost se podívejte ve videu:

ronyz ( 2. května 2017 12:34 )

za pobyt v krimu se platí, máte špatné informace pokud tam makate je vam častka strhavana z platu, pokud ne po vykonu trestu vás čeká hezka faktura

sores ( 2. května 2017 10:40 )

Bordel politiků že se nedává práce zločincům a nechají je válet jako nějaké slečinky bohaté!! Za totáče museli vězni tvrdě makat aby si vydělali na žrádlo a vodu, což bylo jedině správné, žerou z našich peněz těžce vydělané!!

erikcom ( 2. května 2017 09:09 )

můžeš si ho pak vzít domu a živit, makat se mu nechce

aIIahakbar ( 2. května 2017 07:34 )

Hm, ty jsi ji zkoušel a stojí ti jen ponožky v koutě.

ProZeman ( 2. května 2017 07:02 )

 Ty z kriminálu nevylezeš, vrahoune!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání