Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Forejt si vydírání vymyslel? Policie kauzu hradního protokoláře odkládá

Autor: Mii - 
10. května 2017
11:33

Kauza z loňského prosince, ve které figurovali hradní protokolář Jindřich Forejt, podivná nahrávka, sex, drogy a lehké děvy, prošla načekaným vývojem. Policie před několika dny případ odložila, protože zjistila, že Forejtovo tvrzení o vydírání nejspíš vůbec není pravdivé. Tvrdí to web Seznam.cz.

Bývalý šéf hradního protokolu Jindřich Forejt policii tehdy uvedl, že jej 19. října skrze skryté číslo kontaktoval neznámý člověk. Stručně mu řekl, že disponuje nahrávkou, na které kancléř šňupe bílý prášek, a že požaduje 250 tisíc korun, jinak video poskytne médiím.

Policie se proto případem začala zabývat. Zjistila ale, že k žádnému vydírání zřejmě nedošlo. „Ta věc byla policejním orgánem odložena ke konci dubna, neboť se nepodařilo prokázat podezření ze spáchání trestného činu,“ uvedl pro Seznam státní zástupce Jan Lelek.

V rámci vyšetřování totiž vyplynulo, že telefonát neproběhl. „Výsledek trestního řízení byl ten, že skutkové tvrzení oznamovatele se neprokázalo. Z údajů, které byly zjištěny u mobilního operátora, vyplynulo, že v uváděný čas k žádnému hovoru nedošlo,“ vysvětloval Lelek.

VIDEO: Prezident Miloš Zeman o kauze Forejt
Video  Kreditka Hradu na videu s Forejtem: Zemana nezajímá, jestli ji zneužili  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Forejt se navíc určitě nespletl, protože i přes upozornění policie na své verzi trval. Vyšetřovatelé tak začali být skeptičtí. „Abych to zjednodušil: Nepodařilo se prokázat A, tedy ten telefonát, a proto policejní orgán dospěl k závěru, že zřejmě nedošlo ani k tomu B, to znamená k samotné schůzce,“ řekl Seznamu dále Lelek.

Mnohem závažnější problém

Kauza je podle informací Seznamu složitější, než původně vypadala. Celý proces natočení a rozšíření videa byl zřejmě promyšleným tahem. K zapojení do celé akce se již přiznali dva lidé – Bohumil Horáček zvaný Bobanos – muž, který video prodával a údajně natočil a Miloslav Remeň – muž, který s videem obcházel redakce.

Podle Seznamu existuje podezření, že v nejvyšších kruzích české politiky působí organizovaná skupina prostitutů a prostitutek, kteří využívají slabých míst jednotlivých osob a pomocí videa proti nim pořizují důkazy.

Forejt se k ničemu nevyjádřil, jen exprezidentovi Václavu Klausovi v dopise sdělil, že se stal obětí vyděračů. „Nikoho z těch, kteří o mně bezostyšně vyprávějí zrůdnosti, neznám. Připadám si jako čtenář románu, který má být o mně, ale s jeho příběhem nemám nic společného,“ napsal Klausovi Forejt. Zároveň se důrazně ohradil proti tomu, že by užíval drogy. Na dotaz, proč policii sdělil informace, které nejsou pravdivé, bývalý kancléř nereagoval.

Lelek proto přemýšlí, že Forejt možná nepravdu uvedl záměrně, aby policii zavedl na falešnou stopu a ta případ odložila. „To můžeme pouze spekulovat,“ řekl Lelek.

kurna1 ( 10. května 2017 12:00 )

To tam musí být na tom hradu šílený bordel ??? A ten jeho představitel by měl jít již od vesla a učit se někde v ústraní chodit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa