Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Je Modrá velryba nebezpečná? Neví to ani Chovanec, chce důkazy od policie

Autor: val - 
23. dubna 2017
14:13

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) neví, jestli je tzv. Modrá velryba nebezpečnou hrou, jak tvrdí policie, nebo jen marketingovým lákadlem, což obhajují odborníci. Do týdne chce proto po policejním prezidentu Tomáši Tuhém, aby ho o věci informoval a předložil důkazy.

„Chci od policie vědět, jestli policie děsí, nebo jestli varuje. Policie musí disponovat důkazy o tom, jestli opravdu nějaká forma této hry může být určitá marketingová značka, pod kterou se bohužel mnozí schovají,“ prohlásil Chovanec v neděli v České televizi. „Budu chtít po policejním prezidentovi, aby řekl veřejnosti v horizontu týdne dvou, jestli opravdu disponují důkazy, že se jedná o tento typ hry na českém území,“ dodal. Později už hovořil pouze o týdenním ultimátu.

Policie už dříve před Modrou velrybou varovala coby před hrou, v které děti plní úkoly od tzv. kurátorů a která takto mnohdy končila sebevraždami nebo sebepoškozováním. Odborníci ale tvrdí, že se jedná o tzv. hoax, tedy mystifikaci.

Pokud se podle Chovance ukáže, že policie zbytečně děsila veřejnost, musí to vysvětlit.„To se nemůže dít. Na druhou stranu podle mých informací existuje vyšetřování v rámci této kauzy a je potřeba, aby bylo zjevné, jestli policie naletěla - já tomu pořád nechci věřit – nebo jestli má relevantní důkazy,“ sdělil Chovanec, který prý ale nemá jistotu, že policie nenaletěla. V takovém případě by se podle něj měla omluvit a vyvodit důsledky.

Více o hře Modrá velryba si přečtěte zde.

Milan Chovanec na střelnici:

saly23 ( 23. dubna 2017 18:07 )

Chovance(zrádce zrádcú), nemám opravdu rád,ale že se nechá vyprovokovat Moravcem začne kvůli blbosti vyvozovat důsledky na policajtech to přehnal.Největší reklamu a propagaci Modrý velrybě udělali novináři a televize.

mckartny ( 23. dubna 2017 15:43 )

 To nevadí že nevíš většina lidí co mají mozek vedi jsi mamrd a na zbytku nesejde ps doufás ze budeš novej Paroubek vid debile

moiaza ( 23. dubna 2017 15:29 )

Modrá velryba je akvarijní rybička co do nebezpečností oproti Kalouskovi většině sněmovny.

santikxauz ( 23. dubna 2017 14:50 )

Nebezpeční jsou blbci,kteří používají chytré mobily.

sores ( 23. dubna 2017 14:28 )

Chovanec je další zelinář z chodníku v Plzni co mu na lidech nezáleží, jen si na to hraje prase vyž.ra.né!!Ještě měl tu drzost vymyslet si titul!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa