Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Obliba Modré velryby nekončí: Mnozí končí mrtví, jiní v nemocnici

Autor: bop - 
29. dubna 2017
16:36

Modrá velryba má na svém kontě už mnoho mladých životů. Její působení však stále ne a ne skončit... Dívka z Portugalska (18), na jejímž těle byly nalezeny známky sebepoškozování, chtěla ukončit svůj život skokem z mostu, mladá Španělka (15) skončila v nemocnici. Další dvě ruské oběti této hry už takové štěstí neměly a zaplatily životem.

Mladá Portugalka se vrhla z mostu na železniční koleje. Jen zázrakem přežila a byla včas převezena do nemocnice. Na jejích rukách a nohách byly nalezeny známky řezání, které si způsobovala pravidelně sama. Podobné chování je součástí nebezpečné hry, která se šíří mezi mladými po celém světě. Dívka se po převozu do nemocncie k hraní Modré velryby sama přiznala.

Neměla ale moc na vybranou. Lékařský personál nalezl na její levé dlani nožem vyryto „F 57“ a „Sim“, portugalské slovo pro ano, na její pravé noze. To jsou veřejně známé konkrétní úkoly z Modré velryby.

 

„Slyšel jsem spoustu hluku a když jsem vyšel ven, uvědomil jsem si, že je to někdo, kdo volá o pomoc,“ svěřil se britskému Daily Mail Andre Oliveira, který žije nedaleko místa události. Těžce zraněná dívka byla po skoku z mostu nalezena kolem druhé hodiny ráno. Podle nemocnice je její stav „vážný, ale stabilizovaný“.

VIDEO: Youtuber Kuře o sebevražedné hře Modrá velryba, kterou hrají i české děti: Z jeho slov mrazí!

Video  Youtuber Kuře o sebevražedné hře Modrá velryba, kterou hrají i české děti: Z jeho slov mrazí!  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Další případ hlásí Barcelona. Dívka (15) skončila ve vážném stavu v nemocnici poté, co - jak sama přiznává - hrála Modrou velrybu. Naštěstí pro ni všechno včas zjistili její rodiče. Dívku na začátku měsíce zkontaktoval záhadný uživatel internetu s dotazem, zda nechce spáchat sebevraždu a poslal jí základní instrukce.

Dívka s nimi souhlasila a plnila jednotlivé úkoly, sestávající z vyřezávání různých obrazců do svého těla, probouzení se už ve 4:20 ráno, sledování hororových filmů nebo návštěvy místního nádraží a sledování rychlíků, jak ji těsně míjejí.

Ruský spot varující před nebezpečnou hrou »Modrá velryba«

Náctiletá dívka po sobě pečlivě mazala veškeré konverzace a nenechávala žádné stopy. Časem se ale svěřila příbuznému, který informoval rodiče, policii a zdravotníky.

Další dvě mladé oběti této hry pocházely z Ruska, kde policie kvůli Modré velrybě prošetřuje už minimálně 130 sebevražd mladých lidí. Dvě školačky Julia Konstantinova (†15) a Veronika Volkova (†16) ukončily minulý měsíc své životy skokem ze střechy obytné budovy ve čtvrti Ust-Ilimsk.

pekaaaros ( 10. února 2019 08:12 )

chudáci mladoši. přitom si stačí uvědomit, že ti kurátoři jsou pos... než kdejakej hráč téhle přiblblé "hry" (jestli se to vůbec hrou dá nazvat). I když ruská ruleta je taky hra. OK. takže stačí si prostě uvědomit, že ti kurátoři musí bejt vyplašení z každýho policejního auta kolem jejich baráku, i když si jdou policajti jdou jen koupit sváču do večerky, tak si každej takovej organizátor hry, co dělá tlaky do hlavy, musí říkat, že jdou po něm. a byla by to pro něj sociální sebevražda, kdyby ho dopadli a medializovali to v jeho okolí. Tak nechápu, co je tak těžký na tom prostě přemoci strach a tomu kurátorovi napsat, že to oznámí na policii, nebo že už jsem to udělal. Vždyt z 99 % jsou ti, co vyvíjej nátlak, sami mladí teenageři, hloupí, zlí pubertáci. ti si možná někde na jedné z dvaceti sociálních sítí, kde se ty oběti zaregistrovali a vyplnili o sobě údaje, zjistili, kdy jste se narodili a pak vám to předhodí, že to ví, abyste se báli. stačí jen zůstat v klidu a napsat mu "Tuhle konverzaci jsem právě poslala na policii, jdou po tobě, říkali, že ti tam vlítne zásahovka" a tutově vám zaručuju, že už se neozve, protože bude podělanej až za ušima. to samý platí na ty vyděrače na video chatech, kdy po vás chtějí erotický fotky.

kdoasi ( 30. dubna 2017 16:29 )

Aspoň se svět částečně vyčistí od debilů.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání