Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další oběť Modré velryby: Chlapec (14) se pokusil o sebevraždu, teď bojuje o život

Autor: lm - 
5. května 2017
19:53

Teprve čtrnáctiletý chlapec z Argentiny se pokusil o sebevraždu a skončil v nemocnici ve vážném stavu. Podle matky chlapec hrál nebezpečnou internetovou hru zvanou Modrá velryba.

Čtrnáctiletý teenager, jehož jméno místní média neuveřejnila, podle matky osudného dne povečeřel s rodinou, přičemž prý vypadal „velmi šťastně“. Následujícího rána ho ale matka nalezla v bezvědomí na podlaze koupelny. „Zkoušela jsem ho oživit, ale nebylo to možné, tak jsme ho odvezli do nemocnice,“ cituje zpověď matky britský deník The Sun. Mladík nyní v nemocnici bojuje o život.

Rodina je přesvědčená, že chlapec spolykal prášky kvůli hře Modrá velryba. „Věděla jsem, že ta hra existuje, ale nikdy jsem netušila, že by něco takového udělal. Když nám o té hře řekli, tak jsme ho varovali, aby si dával pozor, že je to velmi nebezpečné. On nám tehdy řekl: ‚Mami, nikdy bych nic takové nehrál, je to satanismus‘,“ uvedla matka Monica.

Podle argentinských médií ale chlapec na svém profilu na WhatsAppu uvedl, že zmíněnou hru hraje. Několik minut nato poslal kamarádům zprávu na rozloučenou. „Sbohem všichni, mám vás rád,“ stálo ve vzkazu doplněném smutným smajlíky a emotikonem nože.

Hra Modrá velryba vznikla údajně v Rusku a rozšířila se tam do stovek síťových společenství, která propagují „estetiku smrti“ a nabádají mladou generaci k sebevraždě. Cílem je splnit 50 úkolů, posledním je pak sebevražda.

Video  Youtuber Kuře o sebevražedné hře Modrá velryba, kterou hrají i české děti: Z jeho slov mrazí!  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Desterz ( 6. května 2017 16:25 )

No to tedy musel někdo hodně usilovně hledat jak zase oživit tuhle fámu, když se našla "další oběť" až v Argentině...!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání