Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sobotka o převozu do nemocnice: Prozradil, co se stalo. Zdraví trápí i Chovance

Autor: simao, vei - 
27. března 2017
16:47

Bohuslava Sobotku (ČSSD) odvezli v sobotu večer do motolské nemocnice. Vrátil se zrovna z pracovní cesty v Římě, kde byl na summitu předsedů vlád EU. Co se premiérovi přihodilo? Přechodil prý silné nachlazení. Sobotka vyfasoval léky a Blesk.cz vzkázal, že svůj program pro tento týden nemění. Na rozdíl od 1. místopředsedy ČSSD Milana Chovance. Ten neodletěl kvůli zdravotní indispozici do Bruselu.

Z vojenského letiště v Praze-Kbelích ho vezli rovnou do nemocnice v Motole. Kolem premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) se o víkendu spekulovalo, co se mu přihodilo. V pondělí Blesk.cz Sobotka vzkázal: „Rád bych všem občanům i všem vašim čtenářům poděkoval za jejich starost i podporu.“ Co se mu přihodilo?

Sobotka absolvoval vyšetření. A dostal léky

Sobotka následně potvrdil dřívější informace o tom, co bylo příčinou jeho převozu do špitálu. „V minulém týdnu mě trápilo silné nachlazení, pracovní povinnosti mi však nedovolily s tím zůstat doma. K lékaři jsem se vydal v sobotu večer po návratu z pracovní cesty do Říma a podrobil se vyšetření v nemocnici v Motole, kde mi také předepsali léky,“ pokračuje v odpovědi Blesk.cz premiér.

Web Expres.cz přitom spekuloval o tom, že Sobotka musel být akutně ošetřen kvůli blíže nespecifikované fraktuře. Odkazoval se na zdroj z místa, podle kterého premiér „s ochrankou proběhl akutním příjmem jako hurikán“. „V tu chvíli se všichni lékaři přestali věnovat ostatním pacientům a rozběhli se za nimi. Bylo to jako z nějakého filmu. Nikdo nechtěl nic říct. Dělali kolem toho strašné tajnosti,“ tvrdil zdroj.

Sobotka však v pondělí vzkázal, že nešlo o žádné drama. A nebude ani muset rušit svůj pracovní program. „Nejde naštěstí o nic vážného, žádné plánované pracovní akce tudíž neruším, už zítra se chystám na summit V4 do Polska,“ dodává Sobotka, který v minulosti popřel, že by se po loňských krajských volbách zhroutil.

VIDEO: Sobotka v pořadu Ptám se, pane premiére odmítl, že by se zhroutil po krajských volbách
Video  Sobotka se po volbách prý zhroutil. Teď promluvil o tom, jak to bylo doopravdy.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Mezi Sobotkovými plánovanými aktivitami pro tento týden je přitom vedle úterního summitu V4 středeční jednání vlády ve Strakově akademii, čtvrteční zasedání Rad hospodářské a sociální dohody ČR a SR na zámku Štiřín a páteční návštěva AERO Vodochody v Odoleně Vodě.

Zdravotně indisponovaný Chovanec

Zdravotní potíže však stihly i prvního místopředsedu ČSSD a ministra vnitra Milana Chovance. Ten se v pondělí nevypravil na jednání ministrů vnitra EU, které se týkalo uprchlické krize. Mezi tématy jednání byly vnější aspekty migrace, efektivnější návratová politika, reforma unijního azylového systému a posilování vnějších hranic Unie, uvedla ČTK.

 

Za Českou republiku se však na jednání vydal Chovancův náměstek Jiří Nováček. Proč místo Chovance vyrazil jeho náměstek, o tom zpočátku ministerstvo poněkud mlžilo.

„Vždy, když pracovní program neumožní panu ministrovi účast na jednání Rady pro spravedlnost a vnitřní věci, je zajištěna účast na úrovni vedení Ministerstva vnitra ČR. Dnešního jednání se účastní 1. náměstek ministra vnitra Jiří Nováček a ČR je tak na jednáních jako vždy zastoupena zcela adekvátně jak po formální, tak i odborné stránce,“ uvedla na dotaz Blesk.cz Hana Malá z tiskového oddělené Chovancova resortu.

Tisková mluvčí Lucie Nováková však následně připustila, že Chovance nepustila do Bruselu blíže nespecifikovaná „zdravotní indispozice“.

joudajoudovy ( 28. března 2017 11:19 )

socani fabulace na pokracovani.... chovanec je sledovany a sobotka nemocny co bude priste? foto se sobotkou na LDN? foto s chovancem jak z nakladaku taha multi-kulti? kdo je vice trapny? sacani loutka nebo aminky loutkovodic?

eda22 ( 27. března 2017 22:59 )

Víčka sbírají maximálně blbci, co skočili na odpornou PR kampaň výrobců balených nápojů.

majojo ( 27. března 2017 19:35 )

Kdybych já zašla do Motola s rýmičkou, pošlou mě leda do pr.dele, natož aby mi předepsali léky. A to, co má Chovanec, tomu se říká politická chřipk. Asi jde o takovej průsčvih, kterej jim má odkejvat, že si ano on nechce omočit.

barracuda.sro ( 27. března 2017 18:21 )

Nevolitelná ČSSD s Bohušem v čele. U voleb se projeví nasr.anost lidí, za ten Tvůj ŘITNÍ ALPINISMUS !!!!Jenom absolutní pomatenec Vás může volit !!! Doufám a očekávám Váš propadák u voleb. Jste odporný hnůj.

milofr ( 27. března 2017 17:59 )

voda už začíná bublat?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa